În județul Satu Mare urmează să se distribuie 20.678 pachete cu produse de igienă

Săptămâna aceasta a demarat în toate unitățile teritoriale din județul Satu Mare distribuția pachetelor cu produse de igienă recepționate în cadrul celei de-a treia tranșe a proiectului ”Acordarea de pachete cu produse de igienă în cadrul POAD 2018 – 2020”, finanțat in cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Au fost recepționate 20.678 de pachete, fiecare conținând detergent pentru rufe 2,7 kg, șampon pentru copii 800 ml, șampon pentru adulți 500 ml, săpun lichid 500 ml, 5 bucăți pasta de dinți a 75 ml și 5 periuțe de dinți.

Distribuția va începe către beneficiarii pe lista inițială, respectiv beneficiarii prestațiilor  sociale VMG – venitul minim garantat  și ASF – alocația pentru sprijinul familiei, care însumează în acest moment în județul Satu Mare 17.300 persoane și se va derula pe parcursul a maxim 45 de zile.

După finalizarea distribuției către aceste categorii sociale, pachetele rămase disponibile pot fi distribuite către persoanele sau familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private) sau aflate în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și către persoanele care locuiesc în așezările informale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 9, 2021. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.