La Satu Mare, Carei și Tășnad s-a sărbătorit Ziua Internațională a Cititului Împreună

Biblioteca Județeană Satu Mare s-a alăturat și în acest an inițiativei organizației Citim Împreună România și a sărbătorit la data de 10 februarie, Ziua Internațională a Cititului Împreună sub genericul „Zici cu lipici: legați împreună prin cititul împreună”.

Datorită situației pandemice evenimentul s-a desfăşurat online. A fost o bucurie să ne reîntâlnim, să citim împreună şi să povestim despre cărți. ZICI2021 – a fost o zi de poveste, râsete şi idei năstruşnice.

Mulțumim cadrelor didactice care susțin importanța lecturii, încurajează cititul şi s-au alăturat evenimentului: Grădinița Guliver, Grădinița „Dumbrava Minunată”, Grădinița din Odoreu, Grădinița din Gereuşa, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Şcoala Gimnazială „Rakoczi Ferenc”, Şcoala Gimnazială „C. Brâncoveanu.

”Ziua Internaţională a Cititului Împreună” sau „Ziua internaţională a cititului cu voce tare” este un eveniment global inițiat de Asociaţia LitWorld și marcat în peste 100 de țări și se sărbătorește în prima miercuri din luna februarie. În România evenimentul a început să fie marcat din 2015, Asociaţia „Citim Împreună România”, organizând acțiuni în acest sens. În 2017 Biblioteca Municipală Carei s-a alăturat acestei mișcări organizând evenimente și manifestări de promovare a lecturii cu voce tare în comunitatea noastră.

La Carei, anul acesta ”Ziua Internaţională a Cititului Împreună” s-a sărbătorit în 10 februarie și s-a desfășurat sub deviza „Împreună salvăm planeta”. Datorită condițiilor speciale de protecție împotriva răspândirii coronavirusului, evenimentul a avut un caracter mai restrâns. Astfel, au fost lecturate povești elevilor din clasa a IV-a A, înv. Lorena Iluțan, de la Școala Gimnazială Nr. 1 Carei, respectiv clasa pregătitoare A, înv. Angela Gorgan, și clasa a III-a C, înv. Tóth Márta, de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei. Au fost citite poveștile „E și treaba mea” de Mihaela Coșescu, „Dințică în regatul Zânei Merciluță” de Andrei Dumitrașcu și „Pete motanul ador tenișii albi” de Eric Litwin, iar lectura lor a fost realizată de bibl. Corina Nuna, directoarea Bibliotecii Municipale Carei, și Nicoleta Latiș, bibliotecar la secția de copii. Tuturor participanților li s-a oferit un semn de carte cu însemnele evenimentului, precum și diplome de participare.

De asemenea, și la Școala Gimnazială Tășnad a fost marcată Ziua Internațională a Cititului Împreună sub genericul ”ZICI cu lipici”. 

Elevii clasei I A de la Școala Gimnazială Tășnad s-au bucurat de cititul împreună cu invitatul lor special: primarul orașului, dr. Farcău Adrian, care a lecturat copiilor o poveste, în debutul evenimentului.

A fost o bucurie să ne reîntâlnim, să citim împreună şi să povestim despre cărți. Mulțumim celor care susțin importanța lecturii, încurajează cititul şi s-au alăturat evenimentului” 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 11, 2021. Filed under Cultură, Educație, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.