Prefectura speră să găsească soluții pentru vaccinarea prioritară a cadrelor didactice

Prefectul Radu Bud, alături de subprefecții Altfatter Tamas și Cosmin Bota și șefii structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au analizat, în cadrul ședinței săptămânale, situația epidemiologică, modul de desfășurare a activităților școlare și campania de vaccinare.

Din punct de vedere al structurilor MAI, situația operativă este una normală, fără a fi constatate abateri grave de la normele legale sau altfel de incidente privind siguranța și ordinea publică.

Inspectorul școlar general Anișoara Boitor a descris modul în care s-au desfășurat cursurile în prima săptămână de la debutul celui de-al doilea semestru, astfel, 119 unități școlare desfășoară activități cu toți elevii la clasă, 143 sunt în scenariul galben, iar 7 sunt în scenariul roșu, când în clase se găsesc doar preșcolari și elevi din ciclul primar.

În ceea ce privește infectările cu noul coronavirus, opt cadre didactice de la tot atâtea unități de învățământ din județ și un elev au fost confirmați pozitiv în prima săptămână de școală. În urma anchetelor epidemiologice, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au stabilit că atât elevul, cât și cadrele didactice s-au infectat cu noul coronavirus în perioada premergătoare începerii celui de-al doilea semestru școlar și nu în unitățile școlare. Împreună cu Ministerul Educației și Cercetării, se caută soluții pentru prioritizarea la vaccinare a cadrelor didactice.

Astăzi s-a deschis primul centru comunitar de vaccinare în municipiul Satu Mare, în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” situată pe Bulevardul Muncii nr. 19. Centrul dispune de patru cabinete de vaccinare, iar în acest moment imunizarea se face cu vaccinul AstraZeneca, adresabilitatea fiind persoanele cu vârsta între 18 și 55 de ani. Programarea se realizează pe platforma: programare.vaccinare-covid.gov.ro.

15.02.2021 Cancelaria Prefectului

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 15, 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.