Absenteismul școlar alături de siguranța publică, în atenția Poliției Locale Tășnad

Absenteismul și abandonul școlar constituie un fenomen ce nu poate fi ignorat. Acestea afectează elevul, familia dar și comunitatea. Elevii care absentează de la școală se confruntă cu mai multe probleme decât cei care frecventează în mod regulat școala, în primul rând riscă să devină victimele abandonului școlar, ca mai târziu să aibă probleme în integrarea în societate sau în găsirea unui loc de muncă.

În acest sens, Poliția Locală, Poliția de Proximitate și reprezentanți ai instituțiilor de învățământ au desfășurat o acțiune în zona mai defavorizată a comunității tășnădene, acțiune care a vizat creșterea gradului de siguranță publică dar și combaterea absenteismului școlar.

Totodată vor continua acțiuni care vizează respectarea măsurilor privind prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19, prin respectarea legislației privind folosirea obligatorie a măștilor de protecție pe domeniul public cât și în spatiile închise, având în vedere că la Tășnad, rata de incidență a crescut în ultima perioadă la 2,2 la 1.000 de locuitori.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 17, 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.