Marcel Pavel, Monica Anghel, Paula Seling și Marian Buzilă au încântat publicul la Ardud

Într-un concert dedicat muzicii valoroase românești, Asociația Culturală „Dr. Augustin Mircea” în parteneriat cu Consiliul Județean Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Ardud, a adus în fața publicului ardudean și nu numai, câteva dintre vocile românești consacrate, care ne bucură sufletele încă de la primele acorduri muzicale. Concertul ”Șlagăre vechi pentru timpuri noi” 

Marcel Pavel, Monica Anghel, Paula Seling și Marian Buzilă se numără printre vocile românești uşor de recunoscut, care pășesc delicat pe portativ, „îndulcind” sunetele, voci melodioase, dar şi puternice, care reușesc deseori trecerea suavă dintr-un registru muzical în altul.

Paula Seling a mulțumit într-o postare Primăriei Orașului Ardud, ing. Ovidiu Marius Duma și organizatorilor spectacolului, pentru invitația de a veni la Ardud, și a felicitat Primăria Ardud și Asociația Culturală ”Dr. Augustin Mircea” pentru că se ocupă cu organizarea unor astfel de evenimente. S-a declarat încântată de Cetatea Ardud și întreaga sa istorie impresionantă, adăugând că a venit aici să cânte cu bucurie.

Fiecare epocă din istoria îndelungată a muzicii are şlagărele ei, piese pe care, cu bucurie şi încântare, le-am fredonat şi le fredonăm, tinerii şi maturii, deopotrivă. Melodia, armonia, ritmul, scriitura și mesajul șlagărelor românești celebre le asigură trăinicia dincolo de timp și spațiu. De acest lucru și-au dat seama cei prezenți în număr mare la spectacolul de la Ardud, care a fost moderat de Simina Pop. 

”Considerăm că trebuie să multiplicăm eforturile pe care le depunem pentru dezvoltarea infrastructurii culturale care ne definește ca și popor, pentru punerea în valoare a operelor artistice și a artiștilor valoroși români. Din acest motiv, apreciem ca fiind oportună propunerea noastră de a organiza la Ardud un spectacol care să cuprindă cele mai îndrăgite șlagăre românești, piese muzicale pe ritmul cărora am crescut și care ne sensibilizează cu nostalgie și azi. Orașul Ardud dezvoltă o componentă turistică prin reabilitarea Cetății Ardudului din fonduri europene și prin înscrierea sitului în circuitul turistic medieval național, ajungând astfel pe lista patrimoniului național material.

Spectacolul s-a încheiat cu minunatele melodii ale lui Marcel Pavel în duet cu Marian Buzilă, pe decorul unui superb foc de artificii, ca de ziua Ardudului. 

Prin propunerea Asociației Culturale „dr. Augustin Mircea”, concertul “Șlagăre Vechi Pentru Timpuri Noi” vine în sprijinul promovării orașului prin redescoperirea muzicii românești care provoacă emoție profundă, sperând să facem astfel pași spre a înscrie Ardudul și pe lista patrimoniul național imaterial, au informat organizatorii spectacolului. 

Foto: Patric Bolba și Ardud – Oraș Turistic Medieval (FB) 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15 august 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.