”Tășnadul Estival”: O vară cu bucurie și spectacole iubite de publicul din Tășnad și turiști

În organizarea Primăriei Orașului Tășnad, Consiliului Local Tășnad, Casei de Cultură și Ștrandului Termal Tășnad, duminică, 15 august, în zi de mare sărbătoare creștină, de Adormirea Maicii Domnului, la Tășnad au continuat evenimentele și spectacolele organizate sub genericul ”Tășnadul Estival”. 

După o lungă perioadă în care manifestările cultural-artistice au fost oprite sau restricționate din cauza pandemiei, în această vară, la Tășnad au fost reluate spectacolele, concertele, competițiile sportive și de timp liber, sub genericul ”Tășnadul Estival”. Primăria Orașului Tășnad, Consiliul Local Tășnad, Casa de Cultură și Ștrandul Termal Tășnad au organizat din nou evenimente din cele mai variate și atractive, atât pentru localnici, cât și pentru turiștii veniți în timpul verii în număr mare la ștrand, la relaxare sau la tratamente. 

La deschiderea oficială a sărbătorii orașului au participat primarul dr. Adrian Farcău, viceprimarul Snelenpeger Carol, consilieri locali, deputatul USR Radu Panait, alături de reprezentanți oficiali ai orașelor înfrățite cu Tășnadul: Piotr Derejczyk – primarul orașului Miedzno, Polonia; Kovács Péter – primarul orașului Vép, Ungaria; Sergiu Andronachi – primarul localității Cimișlia, Republica Moldova; Gajda Péter – primarul din Kispest, sectorul al XIX-lea din Budapesta, Ungaria; Sörés László – viceprimarul orașului Nagykálló, Ungaria, toți alături de delegațiile lor. 

Un sobor de preoți din Tășnad și împrejurimi au rostit câteva rugăciuni și o binecuvântare, aflându-ne în zi de mare sărbătoare bisericească: Adormirea Maicii Domnului. Cuvântul de deschidere i-a aparținut primarului Adrian Farcău, care și-a exprimat bucuria de a putea fi din nou organizate astfel de evenimente care aduc bucurie oamenilor.

Bucuria de a fi împreună, de a asista la spectacole cu artiști consacrați, și nu numai. Și publicul a apreciat ocazia de a se revedea unii cu alții, după o lungă perioadă, cu foști colegi, prieteni, colaboratori, sau cei care au revenit acasă pe meleaguri tășnădene, în această perioadă a concediilor.

Spectacolul a debutat cu Imnul orașului interpretat de Adrian Bilanici, autor al melodiei și tășnădean. Au urcat pe scenă: Trupa Dolls coordonată de Natalia Farcău, Ansamblurile Folclorice ”Flori de Codru” și ”Codrulețul” coordonate de Nicoleta Földes. 

Petrecerea a continuat cu recitalul lui Marius Ciprian Pop cu orchestra, care au oferit celor prezenți în special melodii cu tematică patriotică. A urmat formația Bon Bon din Ungaria, apoi Carmen Chindriș cu Taraful Rutenilor. În final, publicul din Tășnad s-a bucurat de un impresionant foc de artificii. Au prezentat Raluca Jofi și Nagy Katalin. 

”Tășnadul Estival” continuă și în perioada următoare cu manifestări pentru toate vârstele și publicul larg, astfel:  
Elena Ioana Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 16 august 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.