”Vacanță în siguranță pentru copiii Caiac Smile”, aflați în taberele de la Iojib și Livada

Proiectul educațional ”Vacanță în siguranță pentru copiii Caiac Smile” , inițiat de către Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare se desfășoară în perioada iulie–august, prevăzând întâlniri săptămânale ale polițiștilor cu copiii care participă la taberele organizate de către Asociația Club Sportiv Caiac Smile.

Având ca principal deziderat prevenirea victimizării minorilor, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroul Siguranța Școlară și-au propus realizarea unor sesiuni informativ – preventive vizând măsurile de siguranță care pot fi adoptate cu ușurință de către copii acasă, pe stradă, la locul de joacă, în comunitate,  în vederea reducerii riscurilor de victimizare.

Invitate la activitățile desfășurate au fost și reprezentantele Centrului Antidrog Satu Mare.

Abordând teme ca siguranța rutieră, apelul de urgență 112, bullying, siguranța în mediul online, cyberbullying, dar și teme ca răspunderea penală a minorului și prevenirea delincvenței juvenile, s-a urmărit transmiterea unor informații, a unor mesaje preventive, sensibilizarea participanților, dar și accentuarea caracterului formativ, dezvoltarea unor aptitudini și valori morale specifice conviețuirii în comunitate.

Într-o manieră interactivă, în tabăra organizată la Iojib și  Livada – Lacul lui Pintea, polițiștii s-au bucurat împreună cu participanții – elevi din ciclul primar și gimnazial de vremea bună, de jocurile organizate, de discuțiile și dezbaterile susținute aferente domeniului prevenirii delincvenței juvenile și au răspuns la întrebările participanților, dornici să afle mai multe lucruri despre munca desfășurată de către polițiști.

Mașina de poliție cu semnalele sonore și luminoase, echipamentul din dotarea polițiștilor au captat atenția, făcând obiectul unor discuții, a unor cercetări amănunțite, dar și motiv de familiarizare cu aspectele definitorii ale muncii de poliție.

Devenind ”mici polițiști pentru o zi”, participanții și-au asumat pe deplin rolul interpretat, fiind responsabili de dirijarea traficului rutier, în jocul pe covorașul rutier.

Finalul proiectului ”Vacanță în siguranță pentru copiii Caiac Smile” va fi marcat printr-o demonstrație a polițiștilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, oferindu-se astfel posibilitatea ca fiecare participant să încerce echipamentul polițiștilor (casca, scutul de protecție, vesta antiglonț), să poată să își satisfacă curiozitatea privind autospecialele de intervenție și să asiste la demonstrațiile oferite privind folosirea armamentului din dotare.

Prin demararea acestui proiect educațional, s-a urmărit atât informarea și formarea preventivă, dar și sensibilizarea tinerilor cu privire la conștientizarea ”SIGURANȚEI și REDUCERII RISCULUI  DE VICTIMIZARE PRIN ADOPTAREA UNOR MĂSURI PREVENTIVE”, deziderat propus de către părinți, coordonatori ai taberei Caiac Smile și polițiști. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 27 august 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.