Trei lansări de carte la Satu Mare, în săptămâna care a trecut. Trei volume inedite își așteaptă cititorii

În Biserica cu hramul ”Sfântul Dumitru izvorâtorul de mir” din Sătmărel a avut loc, într-o atmosferă de autentică sărbătoare, duminică 22 august, lansarea volumului ”De la Gidani la Sătmărel”. Cartea a părut la Editura Cetatea Romei din Baia Sprie, și este a doua ediție a acestei lucrări, revizuită și adăugită.

Evenimentul a fost organizat de către Consiliul Parohial Ortodox Sătmărel în frunte cu parohul local dr. Ovidiu Fărcaș. Au fost prezenți autorii dr. Viorel Ciubotă, dr. Viorel Câmpean, care au prezentat istoria apariției acestui volum. Volumul se constituie într-o sumă de contribuții la istoria acestei localități românești aparținând de orașul Satu Mare. Al treilea autor, muzeografa Mihaela Sălceanu, nu a putut onora evenimentul.

Joi, 26 august, în organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Informația Zilei, a avut loc sfințirea plăcii comemorative ”Ilie Sălceanu”, amplasată pe sediul Redacției Informația Zilei, strada Mircea cel Bătrân nr.15

Tot atunci a avut loc și lansarea cărții ”Umbra slugerului Theodor”. La eveniment au luat cuvântul: Robert Laszlo, Felician Pop, Dumitru Păcuraru, Liviu Marta, Alexandru Zotta, Ioan Nistor și Viorel Câmpean.

Tot joi, 26 august, în sala de simpozioane a castelului Károlyi, a avut loc lansarea cărții ”Lovituri de stat care au zguduit România în secolul XX”, scrisă de profesorul Bertiean Mihai Gavril. Cartea a apărut la Editura Inspirescu.

Date despre biografia autorului a fost prezentată de bibliotecara Nicoleta Latiș după care a vorbit autorul despre modul în care s-a documentat. Este o carte plină de detalii inedite din istoria secolului al XX-lea.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 27 august 2021. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.