La Carei s-au acordat 13 premii „Pro Urbe”, precum și titlul de „Cetățean de onoare”

În cadru festiv, la Teatrul Municipal Carei, a avut loc vineri, 27 august 2021, ceremonia de înmânare a premiilor PRO URBE și a titlului de Cetățean de Onoare, unor personalități care prin activitatea lor au adus cinste municipiului Carei. Dat fiind faptul că, din cauza pandemiei Covid 19, premiile de anul trecut nu au fost înmânate, la gala din acest an au fost acordate distincțiile pe anii 2020 și 2021, respectiv treisprezece premii PRO URBE (din care două post-mortem) și titlul de ”Cetățean de Onoare a municipiului Carei” domnului Silviu Lung.

Primarul Eugen Kovacs a arătat că aceste titluri sunt conferite, de fapt, de către comunitatea careiană, care a propus personalităţile premiate. Primarul Kovacs a adăugat că se doreşte instaurarea unei tradiţii în acest sens, urmând ca an de an să fie decernate asemenea distincţii unor careieni care prin activitatea lor au adus cinste municipiului nostru.

Au fost decernate 13 titluri Pro Urbe, dintre care două post-mortem fostului consilier local Muller Janos şi omului de cultură Fulop Béla, care a contribuit la înfrăţirea cu oraşul Oroshaza din Ungaria. Celelalte titluri au fost decernate profesorului Constantin Olariu, medicului Ilona Asztalos Csathy, medicului dr. Brugos Laszlo, artistului Puiu Bărnuţiu Senior, sportivului Beres Istvan, întreprinzătorului Karoly Gyula, vicarului foraneu pr. Radu Filip, prof. univ. dr. Gheorghe Glodeanu, artistului Ştefan Gnandt, părintele Lieb Jozsef şi dr. Petkes Eva.

Fostului internaţional Silviu Lung, cu 77 de selecții în echipa națională, i s-a decernat titlul de cetăţean de onoare al municipiului Carei. În discursul său, Lung a mulţumit comunităţii careiene pentru distincţie, dar şi foştilor săi colegi de la Victoria Carei, în mod special foştilor coechipieri Ludovic Keizer şi Beres Istvan. De asemenea, fostul internaţional a apreciat în mod deosebit transformările spectaculoase prin care a trecut Careiul în ultimii ani.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 31 august 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.