Tabăra pentru copiii care iubesc meseria de polițist a fost un succes și în această vacanță

În fiecare vacanță de vară, la Rușeni, Asociația Castelul lui Erhard Satu Mare organizează o tabără pentru copiii preșcolari care iubesc meseria de polițist și care rămân fermi în hotărârea lor de a se face, când vor fi mari, toți polițiști. În acest context, polițiștii din structura de prevenire a Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare și din cadrul Secției Poliție Rurale Valea Vinului – Post Poliție Comunal Păulești au răspuns ”prezent” invitației lansate de coordonatoarea asociației – Enciu Edita și s-au întâlnit cu copiii, la ei acasă, într-o atmosferă nonformală, axată pe bună dispoziție și joc.

Polițiștii și-au adus și ajutoare, în persoana reprezentantei Centrului Antidrog Satu Mare, specialist în prevenire, dornică să le vorbească celor mici despre stilul de viață sănătos.

Pasionați de tot ce înseamnă domeniul rutier, cei mici au fost foarte receptivi la informațiile oferite de către polițiști referitoare la siguranța rutieră. Indicatoarele rutiere, marcajele desenate pe asfalt, astfel covorașul cu semnele de circulație au captat atenția și au stârnit interesul pentru sfaturile oferite vizând siguranța lor pe stradă.

Cum să treci strada după ce te-ai asigurat de două ori, fără să te pui în pericol, cum să traversezi la culoarea verde a semaforului, cu pași mici, repezi, vioi, fără a alerga, fără a te opri să consumi alimente sau cu căștile în urechi, au fost câteva aspecte din domeniul rutier prezentate, prin joc, micilor participanți.

Povestea fetiței care trăia într-un orășel unde totul era din dulciuri și care a fost  înghițită de către o mașină de ciocolată, nefiind atentă la traversarea zebrei a avut rolul de a sensibiliza, dar și de a transmite anumite mesaje preventive legate de rolul important care îl are asigurarea în momentul când traversezi strada.

Promisiunea făcută de către fetița din poveste – aceea de a traversa strada fără a alerga și abia după ce s-a asigurat de două ori a fost realizată de către fiecare participant, ca un pact între copii și polițiști.

Joaca pe covorașul cu semnele de circulație, cu marcaje, cu indicatoare rutiere a fost deosebit de apreciată de cei mici, având atât o valoare informativă, cât și formativă. Doar respectând regulile de circulație, indicatoarele rutiere, noi vom fi în siguranță, pentru că avem o singură viață, nu șapte, câte au pisicile și trebuie să avem grijă de ea.

Astfel, prin joc, participanții au conștientizat importanța respectării regulilor de circulație, în traversarea străzii, în drumul lor spre grădiniță, spre casă, la magazin sau locul de joacă.

La final, autospeciala inscripționată din dotarea Poliției, cu echipamentul specific, cu stația, cu semnalele sonore și luminoase a întărit convingerea participanților de a se face polițiști, atunci când vor crește. Și pentru a intra în rol încă de acum, cei mici au primit veste cu ”patrula de grădiniță” care atestau rolul lor important în dirijarea traficului pe străzile marcate pe covorașul rutier.

Prevenirea victimizării minorilor, asigurarea unui climat de siguranță pentru cei mai mici participanți la traficul rutier este un deziderat propus de către Poliție , Familie, Asociația CASTELUL LUI ERHARD și alți specialiști.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 3 septembrie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.