Acțiuni ample ale Poliției, de combatere a principalelor cauze ale accidentelor rutiere

În cursul acestei săptămâni, la nivel național, polițiștii rutieri acționează în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat activități în vederea combaterii abaterilor săvârșite de către bicicliști, pietoni și de către conducătorii auto în apropierea trecerilor de pietoni, în vederea identificării conducătorilor auto aflați la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, precum și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

În cursul zilei de 9 septembrie, polițiștii sătmăreni au desfășurat activități de verificare a autovehiculelor de transport public de persoane și marfă.

În acest context, au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În cadrul activității s-a verificat respectarea numărului de persoane transportate și respectarea prevederilor privind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov 2.

Reamintim faptul că, scopul acțiunilor desfășurate de către polițiști nu este acela de a sancționa contravențional  participanții la trafic ci acela de a prevenirii și limita numărul de accidente rutiere.

Sfătuim toți participanții la trafic să respecte reglementările în vigoare, în ceea ce privește circulația pe drumurile publice.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 septembrie 2021. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.