Asociația ”Cutezătorii Munților” a lansat proiectul ”Urcă munții cu noi!”, la Luna Șes

Sâmbătă, 11 septembrie 2021, Cutezătorii Munților au organizat o primă activitate în cadrul celei de a 2-a ediții a proiectului ,”Urcă munții cu noi!”, o drumeție combinată cu inițiere în tainele escaladei pe stâncă. Locația aleasa a fost stațiunea Luna Șes, de unde grupul de tineri condus de organizatori au pornit la pas în drumeție, ținta fiind Vârful Pietroasa.

După 2 ore și jumătate de urcuș, nu tocmai ușor pentru cei neobișnuiți cu traseele montane, cei 25 de invitați, în majoritate tineri înscriși în urma lansării online a invitației de participare, au avut posibilitatea de a se iniția într-un sport pe cât de spectaculos, pe atât de solicitant. Totul s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță, alături de Cutezătorii Munților aflându-se, și de această dată, specialiștii de la Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare, o echipă extraordinar de dedicată, care a reușit să amenajeze 4 noi trasee de escaladă în zona Sfinxului Oașului, trasee ce au fost deschise cu prilejul acestei întâlniri.

De la traseele de tip ”școală”, la traseele mai dificile, tinerii prezenți au trecut treptat, în funcție de pregătirea fiecăruia și de adaptarea la condițiile din traseu. Impresionantă a fost experiența pentru cei aflați la prima escaladă, dar și pentru cei care au reușit în câteva ore să se autodepășească și să lege o legătură apropiată, poate pe viață, cu mult iubita provocare a stâncilor.

După multă adrenalină, participanții și-au luat ”la revedere” de la echipa Salvamont și și-au continuat traseul spre Vârful Pietroasa, prin minunata ”Potecă a calunei”, floarea ce dă denumirea potecii fiind în plină înflorire în această perioadă. Ziua s-a terminat cu o tombolă la care au participat toți tinerii prezenți, premiul constituind un kit de bază pentru orice drumeție de toamnă/iarnă. Norocoasa zilei a fost Flavia Dumitrescu din Negrești Oaș, care a primit un rucsac echipat de drumeție.

Cutezătorii Munților invită tinerii cu vârste între 14 și 35 de ani să se înscrie la următoarele 3 evenimente din seria ,,Drumeții de toamnă pentru tineri”, activități organizate în cadrul proiectului ”Urcă munții cu noi!”, finanțat de Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare, în urma concursului local de proiecte. Evenimentele vor fi anunțate pe pagina de Facebook :Asociatia Cutezatorii Muntilor. Participarea este gratuită pentru persoanele selectate în urma completării formularului de înscriere, disponibil online.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 13 septembrie 2021. Filed under Sport  , Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.