Campania ”Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, la final

Campania ”Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?” desfășurată la nivel național în perioada 01 – 13 septembrie a.c.,  a fost implementată și la nivelul județului nostru, de către Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, cu aportul structurilor de prevenire, relații publice și ordine publică, evenimentul de final din cadrul campaniei fiind realizat duminică, 12 septembrie a.c., la Shopping City Satu Mare.

Polițiștii, însoțiți de reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare și-au propus să profite de ultima zi de vacanță a elevilor și să stea de vorbă cu părinții, bunicii, copiii veniți în centrul comercial pentru ultimele cumpărături. Discuțiile s-au axat pe domeniul ”siguranței de nota 10 a copiilor”, deziderat comun atât al familiei, cât și al reprezentanților Poliției și Jandarmeriei.

”Cum îți pregătești copilul pentru școală?” a fost întrebarea adresată părinților, de către polițiștii și jandarmii participanți. Pornind de la răspunsurile oferite, s-a urmărit consilierea părinților cu privire la prevenirea victimizării minorilor. Identificarea comportamentelor de risc care îi aduc pe copii în postura de victime și situațiile vulnerabile la care sunt expuși copiii lor în viața de zi cu zi, pe stradă, la școală, acasă, la locurile de joacă și în comunitate au fost câteva aspecte abordate cu părinții și bunicii prezenți în centrul comercial.

Sfaturile polițiștilor și jandarmilor, precum și informațiile preventive oferite s-au centrat pe modalitățile de interacționare cu persoanele necunoscute pentru a nu deveni victime, importanța anturajului de prieteni, pericolele de pe rețelele de socializare, dar și consecințele nefaste ale  bullying-ului în dezvoltarea personală și în viața de elev.

Pentru că vacanța s-a terminat și începe o nouă etapă atât în viața elevilor, cât și în cea părinților și pentru a contribui la apariția zâmbetului pe fețele copiilor și ale face o bucurie, polițiștii și jandarmii au împărțit copiilor orare școlare personalizate și broșuri cuprinzând informații preventive referitoare la ”Siguranța de nota 10” la școală, acasă, în traficul rutier.

STIMAȚI PĂRINȚI,

Pentru a preveni victimizarea minorilor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare vă recomandă:

  • Comunicați cu copilul dumneavoastră despre tot ce se întâmplă la școală!
  • Interesați-vă de situația lui școlară!
  • Fiți atenți la grupul de prieteni ai copilului și la apariția comportamentelor delincvente!
  • Învățați-i cum să interacționeze corect cu persoanele necunoscute!
  • Adresați-vă celor ce vă pot fi de ajutor(școală, poliție, alte instituții, asociații, ong-uri) când situația pare a vă scăpa de sub control!

Și, mai ales:

  • La violență nu răspundem cu violență!
  • Nu ne facem singuri dreptate!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 13 septembrie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.