Tășnădenii au reprezentat cu cinste România la Festivalul ”Lachów i Gorali” din Polonia

Ansamblurile Folclorice Tășnădene ”Codrulețul” și ”Flori de Codru” au participat la sfârșitul săptămânii trecute, perioada 10-12 septembrie 2021, ca reprezentanți ai României la Festivalul ”Lachów i Gorali” din localitatea Piwniczna Zdroj, județul Nowy Sącz, sudul Poloniei, la granița cu Slovacia. 

În deschiderea festivalului, membrii Ansamblurilor au defilat în piața din orașul Piwniczna, într-o procesiune fabuloasă a portului și muzicii populare din zona Carpaților, însoțiți de o delegație a Primăriei Orașului Tășnad condusă de primarul dr. Adrian Farcău. Au mai participat alte 50 de formații de muzică și dans popular nu numai din Polonia, ci și din Slovacia, Ungaria și România. 

Potrivit www.sadeczanin.info, ”nu a existat niciodată așa ceva în Piwniczna-Zdrój. Ei bine, putem spune cu siguranță că regiunea Nowy Sącz nu a văzut un astfel de eveniment. Cel mai mare lucru a fost, ceea ce a fost clar remarcat de public, anume că în ansamblurile și formațiile prezente au fost prezenți membri ai tuturor generațiilor, de la copii de câțiva ani până la seniori.

”Încă un lucru frumos: publicul a cântat și a dansat și el. Muzica și cântatul au captivat pe toată lumea”. 

Sursa: Primăria Tășnad, www.sadeczanin.info

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 13 septembrie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.