”Săptămâna Mobilității Europene”, 16-22 septembrie și ”Ziua curățeniei”, 23 septembrie

În fiecare an perioada 16-22 septembrie este marcată în calendarul evenimentelor ecologice la nivel european ca Săptămâna Mobilității Europene. Tema din acest an este ”Safe and healthy with sustainable mobility ” „Siguranță și sănătate prin mobilitate durabilă.”. Săptămâna europeană a mobilității subliniază că toți putem contribui la păstrarea calității mediului, prin schimbări minore, cum ar fi oferirea mai multor posibilități de deplasare, încurajând oamenii să călătorească cu mijloacele de transport în comun, cu trenul, cu bicicleta sau pur și simplu să meargă pe jos, astfel putem ameliora calitatea vieții în orașe.

Tot în luna septembrie se sărbătorește în 23 septembrie ”Ziua mondială a curățeniei”. Această zi a fost stabilită în 1993 de Organizația Națiunilor Unite, în parteneriat cu organizația Clean Up the World pentru a constientiza și reaminti că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață și nu doar un eveniment în sine.

În contextul acestor două evenimente angajații Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare au realizat un traseu cu biciclete și trotinete în data de 20 septembrie începând cu ora 10, de la malul stâng al r. Someș – cap pod Decebal până la Biserica Reformată Vetiș în scopul promovării formelor alternative de transport ecologic și pentru a sublinia faptul că mobilitatea sporește în mod clar calitatea vieții, ajutând la reducerea poluării aerului respectiv poluării fonice.

Pentru a amplifica sentimentul civic de a păstra curat digul râului, pe parcursul traseului au fost colectate deșeurile aruncate. Să nu uităm că managementul apei este responsabilitatea tuturor, acţiunile locale pentru reciclare, reutilizare şi conservarea apei sunt baza managementului durabil al apei.

De asemenea, în perioada 16 – 22 septembrie pentru vizitarea amplasamentelor care urmează a fi reglementate din punctul de vedere al protecției mediului, în limita posibilităților, colectivul serviciilor de avizare, autorizare și biodiversitate s-au deplasat cu mijloace de transport in comun (autobuze, tren).

Sperăm că prin această acțiune am contribuit cu un mic impuls la mobilizarea cetățenilor pentru a folosi în limita posibilităților bicicleta sau alte mijloace de transport, benefice atât pentru sanatate cât și pentru planetă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 21 septembrie 2021. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.