S-a constituit Grupul de lucru pentru incluziunea romilor, în cadrul Programului ROMACT

Vineri, 8 octombrie 2021, la sediul Direcției de Asistență Socială Satu Mare a avut loc ședința de constituire a Grupului de lucru pentru incluziunea romilor. Grupul se înființează în cadrul Programului ROMACT, desfășurat în parteneriat cu Comisia Europeană și Consiliul Europei, implementat în România din anul 2013 cu scopul de a întări capacitatea autorităților locale de a realiza și de a implementa politici publice incluzive de dezvoltare locală, precum și planuri de incluziune a comunităților de romi.

Direcția de Asistență Socială Satu Mare le mulțumește tuturor instituțiilor publice, organizațiilor și  asociațiilor care au răspuns afirmativ invitației de a fi parte a Grupului de lucru pentru incluziunea romilor pentru atingerea scopului constituirii lui – creșterea calității vieții persoanelor din comunitățile rome, identificarea soluțiilor la dificultățile din aceste comunități.

Din Grupul de lucru pentru incluziunea romilor fac parte: Direcția de Asistență Socială, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Direcția de Evidență a persoanelor din Municipiul Satu Mare, Poliția Locală, Serviciul de Ajutor Maltez, Fundația Hans Lindner, Fundația Maurer, Asociația Stea și, nu în ultimul rând, Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare. 

Scopul constituirii acestui grup este de a îmbunătăți și întări întreg procesul de comunicare între principalii actori locali implicați în implementarea politicilor publice incluzive, creșterea calității vieții persoanelor din comunitățile rome, identificarea soluțiilor la dificultățile din aceste comunități.

Prin efortul comun al membrilor Grupului de lucru pentru incluziunea romilor, colaborarea eficientă între instituții, utilizând abordarea integrată a nevoilor existente în comunitate, împreună vom îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor care fac parte din aceste comunități. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 8 octombrie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.