Incendiu izbucnit la acoperișul unei case din Berveni, cu pagube materiale importante

Marți, 12 octombrie, în jurul orei 16:30, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case, în localitatea Berveni.

La fața locului s-au deplasat 1 ofițer și 11 pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD cu echipaj de prim-ajutor și o autospecială de primă intervenție și comandă și 8 pompieri voluntari din cadrul SVSU Berveni împreună cu primarul și viceprimarul comunei.

Ajunse la fața locului forțele profesioniste au găsit incendiul menifestându-se cu flacără la acoperișul casei și la anexa gospodărească situată în imediata vecinătate.

Cauza probabilă de producere a incendiului este jarul sau scânteia provenită dintr-un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Au ars o anexă gospodărească, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 400 mp, 10 mc de lemn de foc și s-au degradat tavanul, un aragaz de gătit și materialele textile aflate în interiorul casei. O suină și 20 de pui de găină au fost găsiți decedați.

Au fost salvate două case de locuit, o șură cu grajd în care se aflau animale și 3 bucăți de butelii cu gaz butan aflate în imediata vecinătate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 12 octombrie 2021. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.