La Muzeul Județean, secția de Artă a fost deschisă expoziția “Din culisele restaurării”

La secția de Artă a Muzeului Județean Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției intitulate “Din culisele restaurării”. Conservatorii și restauratorii muzeului sătmărean vă invită cu această ocazie la „locurile lor de muncă”, pentru a vă oferi aspecte și momente importante din culisele procesului de restaurare și conservare a patrimoniului cultural național.

Patrimoniul nostru cultural este o sursă de viaţă şi de inspiraţie de neînlocuit. Este legătura noastră cu trecutul, este prezentul pe care îl trăim zi de zi şi mai cu seamă este ceea ce transmitem viitoarelor generaţii. De aceea este vital să conservăm şi să restaurăm acest patrimoniu pentru a-l salva de la distrugere şi a-i prelungi cât mai mult viața.

Confederația Europeană a Asociațiilor Conservatorilor și Restauratorilor, din care face parte și Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România, a organizat în perioada 4-10 octombrie Zilele Europene ale Conservării și Restaurării propunându-și să atragă atenția asupra importanței conservării și restaurării patrimoniului cultural european.

Laboratorul zonal de restaurare conservare al Muzeului Județean Satu Mare s-a alăturat acestei manifestări, organizând expoziția intitulată “Din culisele restaurării”. Expoziția aduce în fața publicului aspecte și momente importante, prezentând obiecte restaurate sau în curs de restaurare, imagini foto și video din timpul procesului de restaurare, toate acestea oferind o imagine complexă a efortului, a muncii și a pasiunii care sunt înglobate în final în obiectul muzeal adus în fața vizitatorului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 20 octombrie 2021. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.