Încă o captură importantă de țigări de contrabandă, în Maramureș

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în acest week-end peste 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

IMG_5637

Sâmbătă, 8 iunie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Maramureş au observat, pe o stradă din localitatea Sighetu Marmaţiei, o persoană de sex masculin care transporta un bagaj voluminos. În momentul în care poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea bărbatului, acesta a încercat să fugă fiind reţinut după aproximativ 50 de metri. La controlul efectuat, în bagajul voluminos au fost descoperite 200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 1.800 lei.

Bărbatul, identificat ca fiind Ionuţ K. de 25 ani, domiciliat în localitatea Sighetu Marmaţiei, este cercetat de poliţiştii de frontieră  pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor şi a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, în data de 7 iunie, vineri,  lucrătorii din cadrul STPF Maramureş au oprit pentru control pe DJ 185, pe raza localităţii Hoteni, un autoturism în care se aflau Vasile R., de 45 ani şi Ileana O. de 45 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş. În urma controlului efectuat asupra maşinii, pe bancheta din spate au fost descoperiţi doi saci de rafie ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Drept urmare, cele două  persoane, autoturismul şi întreaga cantitate de ţigări au fost conduse la sediul STPF Maramureş în vederea continuării cercetărilor.

IMG_5616

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 488 pachete de provenienţă ucraineană, în valoare de 4.400 lei. Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor şi a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Autoturismul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureş  până la finalizarea cercetărilor.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 9, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.