Suspecţi de furt, reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de poliţiştii Postului de Poliţie Odoreu şi de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale au reţinut în cursul zilei trecute, două persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de furt din locuinţe. În cadrul aceleiaşi acţiuni, coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş, au fost efectuate şi două percheziţii domiciliare în comuna Odoreu şi în municipiul Satu Mare, în urma cărora au fost ridicate bunuri provenind din comiterea acestor infracţiuni.

76146-0-inchisoare_condamnatÎn urma probatoriului administrat de poliţişti în cauză a rezultat că Vasile S., de 44 de ani din Odoreu şi minorul V.S., de 17 ani, din Negreşti Oaş, au comis în cursul anului 2012 mai multe furturi din locuinţe, în urma percheziţiilor reuşindu-se recuperarea de bunuri în valoare de 15.000 lei. Au fost ridicate 8 televizoare LCD şi plasme sustrase, dar şi alte obiecte de uz casnic şi aparatură electronică. Cercetările continuă în acest caz pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi reţinuţi în Arestul Inspectoratului.

Şi alte persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de furt au fost depistate ieri de poliţişti în urma anchetelor efectuate. Două localnice, din Lelei şi Hodişa, de 63 şi 78 de ani, au reclamat că persoane necunoscute le-au pătruns în locuinţe şi au furat alimente ori sume de bani. Suspecţii au fost identificaţi de poliţiştii rurali în ambele cazuri. În satul Lelei, a intervenit de îndată patrula formată din poliţişti ai Secţiei 6 Poliţie Rurală Tăşnad şi jandarmi, suspecta, Claudia L., de 33 de ani, fiind surprinsă în locuinţă, iar bunurile recuperate.

Şi poliţiştii Postului de Poliţie Socond i-au depistat pe Gyorgy C., de 22 de ani şi Martin M., de 32 de ani, din Socond, care au sustras bani dintr-o locuinţă, aceştia fiind depistaţi la scurt timp de la comiterea faptei şi cercetaţi penal pentru furt calificat.

Un alt tânăr de 19 ani, din Medieşu Aurit, este suspectat de poliţiştii Secţiei 2 Livada Poliţie Rurală, de comiterea a două furturi, dintr-o locuinţă şi un magazin alimentar din Iojib, de unde a sustras alimente, sume de bani şi ţigări.

Tot ieri, la Micula, agentul de pază obştească din localitate, a surprins un tânăr de 26 de ani, în timp ce încerca să fure o pompă din fântâna unui localnic, şi a anunţat de îndată Poliţia.  Ioan C., din Micula este cercetat pentru tentativă la furt, iar bunul în valoare de 150 lei a fost restituit proprietarului.

Suspect reţinut pentru înşelăciune şi cămătărie 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, extinzând cercetările efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, în cauza privind comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi cămătărie, au reţinut ieri încă o persoană suspectată de săvârşirea acestor fapte, Gabriel F., de 40 de ani, din Odoreu. Bărbatul a fost încarcerat în Arestul Inspectoratului, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 25, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.