Direcția de Cultură Carei îl va comemora luni pe profesorul Deak Endre

Luni 17 iunie, se împlineşte un an de la trecerea în nefiinţă a profesorului Deak Endre, personalitate marcantă a vieţii culturale din ţara noastră. Cu acestă ocazie, Direcţia de Cultură Carei îi invită pe toţi cei care l-au cunoscut, la Cimitirul Reformat la ora 11.00, pentru a păstra un moment de reculegere în memoria acestuia.

mn_1340217094endre_beNăscut pe 24 decembrie 1952 la Târgu Mureş, Deak Endre a absolvit Conservatorul “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca în 1977.

La iniţiativa lui Karacsonyi Peter ajunge în 1975 la Carei, unde devine membru de bază al formaţiei Castelanii, după care va conduce şi Corul Cadrelor Didactice.

În 1977 a pus bazele Ansamblului Collegium, care devine în timp unul dintre cele mai apreciate grupuri de muzică veche din ţară.

A participat la nenumărate festivaluri şi concerte, a fost distins cu numeroase premii şi a publicat zeci de articole în presa de specialitate din ţară şi din străinătate.

Profesorul Deak Endre s-a stins din viaţă la 59 de ani.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 14 iunie 2013. Filed under Cultură, Educație, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.