Prefectul consideră inacceptabil cazul elevilor de la Avram Iancu diagnosticați cu toxiinfecție alimentară

Urmarea evenimentului înregistrat în data de 13 iunie la Satu Mare, când un număr de 55 de persoane au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat preparate la un banchet de absolvire, marea majoritate fiind copii, prefectul Eugeniu Avram cere tuturor instituţiilor abilitate să manifeste toleranţă zero faţă de orice încălcare a normelor sanitare şi sanitar- veterinare în unităţile de alimentaţie publică de pe raza judeţului Satu Mare şi chiar o regândire a modului de acţiune pentru a preveni repetarea unor astfel de evenimente.

avramPrefectul judeţului consideră inacceptabilă şi intolerabilă situaţia de la restaurantul unde s-a produs evenimentul nedorit, unitate aflată sub control sanitar şi sanitar- veterinar, cu atât mai mult cu cât cei care au suferit au fost copiii pentru care bucuria absolvirii s-a transformat într-un coşmar. Un aspect asupra căruia prefectul Eugeniu Avram trage un puternic semnal de alarmă se referă la unele deficienţe constatate în comunicarea şi colaborarea dintre instituţii în astfel de situaţii dar şi în activitatea de control. Se impune, în opinia prefectului, ca între Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului să existe un flux informaţional şi de alarmare eficient în depistarea şi eliminarea oricăror riscuri care pot duce la îmbolnăvirea unui număr mare de persoane.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 14, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *