Senatorul Valer Marian reacţionează împotriva detractorilor săi: Excludere nestatutară şi necomunicată

Valer Marian_declaratie"Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta (preşedintele PSD) a anunţat în plenul Senatului cu trei săptămâni în urmă, profitând de lipsa mea timp de câteva minute, că aş fi fost exclus din PSD şi din grupul senatorial al acestui partid, dar până în prezent nu mi-a fost comunicat vreun înscris în acest sens şi nu mi-au fost precizate motivele nici măcar verbal. Totodată, nu am fost convocat în vreun for statutar al PSD în care să se pună în discuţie excluderea mea şi nu mi-a fost solicitat punctul de vedere, în virtutea dreptului la opinie şi la apărare. Credeam că PSD a devenit un partid democrat dar constat că deciziile sunt luate de vreun an de un clan restrâns, în mod arbitrar, nestatutar şi nelegal. Inclusiv Sfânta Inchiziţie şi Partidul Comunist te convocau, te înfierau (cu fierul sau cu cuvântul roşu), dar îţi acordau şi ultimul cuvânt şi puteai să te exprimi critic şi autocritic.

Având calitatea de membru al Biroului Permanent Judeţean Satu Mare al PSD, conform articolului 32 din Statutul PSD, excluderea mea putea fi decisă exclusiv de Comitetul Executiv Naţional al PSD, cu votul a 2/3 din membrii acestui for, din care fac parte membrii Biroului Permanent Naţional al PSD şi toţi preşedinţii de organizaţii judeţene ale PSD. Comitetul Executiv Naţional al PSD nu s-a mai întrunit după Congresul PSD din 19-20 aprilie a.c., preşedintele Victor Ponta evitând să pună în discuţie excluderea mea în acest for, temându-se probabil că nu vor fi întrunite sufragiile a 2/3 din membri. În luna mai a.c. au existat două tentative de excludere nestatutară a mea la nivel local, la comanda conducerii centrale a PSD, dar atât organizaţia locală din care fac parte (organizaţia nr. 10 din municipiul Satu Mare) cât şi organizaţia judeţeană au refuzat să decidă excluderea mea. La un abuz atât de vădit, voi formula contestaţii la forurile competente ale partidului. Comisia Naţională pentru Arbitraj şi Integritate Morală şi Congresul PSD, şi voi sesiza organismele de conducere ale Partidului Socialiştilor Europeni şi ale Internaţionalei Socialiste.

Motivaţie puerilă

Menţionez că până la Conferinţa Organizaţiei judeţene Satu Mare a PSD, desfăşurată în data de 29 martie a.c., am deţinut funcţia de preşedinte al acesteia, dar am renunţat să mai candidez deşi toate cele 65 de organizaţii locale (comunale, orăşeneşti şi municipale) din judeţul Satu Mare adoptaseră rezoluţii privind susţinerea mea pentru un nou mandat de preşedinte judeţean. Am luat decizia de a nu mai candida după o întâlnire pe care am avut-o la sediul naţional al PSD, cu patru zile înainte, cu preşedintele Victor Ponta şi secretarul general Liviu Dragnea, la care mi s-a reproşat că declaraţiile mele politice privind şefi de servicii secrete  (SRI, SPP şi SIE) şi parchete (Parchetul General, DNA) i-au supărat pe americani, respectiv pe ambasadorul SUA la Bucureşti şi Departamentul de Stat de la Washington. Nu credeam că am devenit atât de important şi periculos pentru partenerul nostru strategic special de dincolo de Ocean.

Exclus din comisiile parlamentare

În săptămânile care au urmat, liderul de grup Ilie Sârbu a anunţat că am fost exclus şi din Delegaţia Parlamentului României pentru Adunarea Francofoniei şi din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senatul României. Am devenit astfel primul parlamentar din istoria postdecembristă a României privat de calitatea de membru al vreunei comisii parlamentare permanente, deşi articolul 46 alin. 2 din Regulamentul Senatului prevede expres şi imperativ că este obligatoriu ca toţi senatorii să facă parte din cel puţin o comisie permanentă. Mai mult, liderul Ilie Sârbu a solicitat Secretariatului General al Senatului să fiu mutat din locul pe care-l ocupam în sala de plen în cadrul grupului senatorial al PSD şi să fiu pus la colţ, în ultimul rând, în spatele grupului UDMR, dar am refuzat să mă conformez până ce nu-mi este comunicat un înscris motivat în acest sens.

Probabil liderul de grup Ilie Sârbu (fost preot, agronom şi colaborator al DIE/SIE) este supărat că nu a reuşit să mă convertească, ca pe ginerele său premier, la coabitare cu preşedintele Băsescu şi cu serviciile secrete. Probabil că acesta crede că se poate comporta în Senatul României şi în grupul senatorial al PSD ca şi la ferma de bovine din Timiş din care s-a lansat în politică. Îi recomand însă să revină la cele sfinte, să se preocupe de nepoţi ori să se întoarcă la ferma de bovine sau la mănăstirea Secu pe care a servit-o şi îndrăgit-o. Până ia o decizie, mă văd obligat să formulez o plângere către Biroul Permanent al Senatului pentru a fi sesizată Comisia juridică, pentru litigii, disciplină şi imunităţi, cu privire la abuzurile sale şi să depun o plângere pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Campanie de demonizare şi izolare

În ultimele patru săptămâni, la instigarea unor lideri naţionali ai PSD şi cu concursul unor lideri locali ai USL (preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Ovidiu Silaghi, prieten cu Victor Ponta, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, cumnatul lui Silaghi, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, amic de afaceri cu Silaghi şi Ştef, şi susţinut de preşedintele Victor Ponta şi de preşedintele executiv Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene Satu Mare a PSD) a fost declanşată şi susţinută împotriva mea o campanie continuă şi furibundă de demonizare, prin atacuri insultătoare şi calomniatoare, în ziarul Gazeta de Nord-Vest din Satu Mare, care a fost acaparat abuziv, cu concursul unei firme neautorizate de bodiguarzi maghiari (SC Big Security) şi cu complicitatea conducerii locale şi naţionale a Poliţiei, de către Mircea Govor şi fiul său Răzvan Govor, care-l editează şi tipăresc cu finanţare nelegală de la Consiliul Judeţean. La această campanie îşi aduc aportul şi unele servicii secrete (SRI şi DGIPI), care au demarat o operaţiune standard de demonizare şi de izolare a mea. În acest scop, Silaghi, Ştef şi Govor sunt şantajaţi cu dosarele care le au la ANI, la DNA şi la Parchetul Satu Mare.

Apel la justiţie

Referitor la articolele insultătoare şi calomniatoare, abjecte, aberante şi vădit nefondate, publicate în ultimele patru săptămâni la adresa mea în ziarul Gazeta de Nord-Vest, fără semnătură sau cu pseudonim, am formulat plângere penală la Judecătoria Satu Mare, împotriva directorului general Răzvan Govor, directorului Szasz Lorand şi redactorului şef Ciprian Bâtea pentru săvârşirea infracţiunilor de insultă şi calomnie prin presă, prev. şi ped. de art. 205 şi art. 206 din Codul penal, precum şi împotriva comanditarilor Mircea Govor, Adrian Ştef şi Ovidiu Silaghi, pentru instigare la aceste infracţiuni, urmând  să le solicit daune morale echivalentul unui milion de euro. Menţionez că insulta şi calomnia prin presă au fost reincriminate printr-o decizie recentă a Curţii Constituţionale şi că pentru aceste infracţiuni Codul penal prevede pedepse cu amenda sau cu închisoarea până la 3 ani. Având în vedere relaţiile apropiate ale triadei Silaghi-Ştef-Govor cu preşedintele Tribunalului Satu Mare , Rodica Grosoş-Maxim, cu vicepreşedintele Tribunalului, Remus Nemeş, cu procurorul şef al Serviciului teritorial al DNA, Marius Iancu, cu prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, cu procurorul inspector Vasile Costinaş din Inspecţia Judiciară a CSM şi cu alţi magistraţi sătmăreni, cărora le-au asigurat anumite servicii sau foloase, voi solicita strămutarea cauzei la o instanţă din alt judeţ.

Filaj ilegal sponsorizat de Consiliul Judeţean

În zilele de 13 şi 14 iunie a.c.,asupra mea şi a angajaţilor biroului meu senatorial au fost efectuate operaţiuni de filaj şi de filmare din două autoturisme marca Skoda, de culoare albă, respectiv gri, cu numerele de înmatriculare SM-09-CCA şi SM-10-CCA. În cursul zilei de 14 iunie, între orele 9-13, autoturismul SM-09-CCA a fost parcat lângă blocul în care locuiesc, fiind sesizat şi de ofiţeri activi sau în rezervă ai Ministerului Administraţiei şi Internelor. În autoturismul respectiv au fost sesizaţi doi bărbaţi solizi, care deţineau aparatură de înregistrare video şi audio, precum şi spray-uri paralizante şi pumnale. În jurul orelor 16, în timp ce circulam prin centrul municipiului Satu Mare, împreună cu doi angajaţi ai biroului senatorial, am sesizat că am fost urmăriţi, pe mai multe străzi, de autoturismul SM-09-CCA, astfel că am oprit brusc în Piaţa Libertăţii şi ne-am îndreptat spre acesta pentru a-i fotografia şi identifica pe urmăritori, dar au accelerat în marşarier şi au plecat în trombă pe o stradă din imediata apropiere.

Solicit Inspectoratului Judeţean de Poliţie să-i identifice pe urmăritori, având informaţii că autoturismele menţionate aparţin firmei de protecţie şi pază SC Folda Security Satu Mare, la care până recent a fost asociat majoritar preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care girează şi dirijează în continuare această societate, inclusiv prin contracte bănoase cu Consiliul Judeţean şi cu alte instituţii subordonate (Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Spitalul Judeţean, Căminul-spital s.a.). În caz contrar, mă văd obligat să-mi apăr demnitatea şi intimitatea ripostând în limitele legitimei apărări.

Senator Valer Marian 

     16.06.2013          

Foto: inpolitics.ro      

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 17 iunie 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.