Traian Băsescu, prezent la reuniunea Consiliului European de Vară de la Bruxelles

Preşedintele Traian Băsescu participă astăzi şi mâine la reuniunea Consiliului European de vară, de la Bruxelles. Pe de altă parte, premierul Victor Ponta se află începând de astăzi în turneu în Asia. El va merge în Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan şi China, cu scopul de a atrage investiţii în România.

24934_32547800Pe agenda reuniunii sunt incluse, printre alte teme, situaţia şomajului în rândul tinerilor şi examinarea politicilor economice ale statelor membre în raport cu obiectivele de relansare economică.
 
Şefii de state şi de guverne vor analiza şi relaţiile Uniunii Europene cu partenerii strategici şi politica de extindere în relaţia cu statele din Balcanii de Vest, inclusiv data de începere a negocierilor de aderare cu Serbia.
 
Premierul Victor Ponta va avea joi o întrevedere cu preşedintele azer, în contextul în care proiectul conductei Nabucco, ce urma să tranziteze România, a eşuat. Ministerul Economiei a anunţat ieri că rămâne valabil însă proiectul AGRI, ce presupune livrarea gazului prin conducte din Azerbaidjan în Georgia şi transportarea pe mare în România.
 
Realitatea.net

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 27, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.