Rezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare, în perioada 20-27 iunie

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa  Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada  20.06.2013  –  27.06.2013, un număr de 67 de acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat o amendă contravenţională în valoare totală de 600 lei.

02piataAu fost verificate: depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte.

În cadrul acţiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existenţa documentului de înregistrare, respectarea condiţiilor generale de igienă, originea materiilor prime şi existenţa documentelor însoţitoare, respectarea condiţiilor privind ambalarea, marcarea şi etichetarea alimentelor, condiţiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea şi eliminarea subproduselor, existenta echipamentelorde protecţie.

A fost sancţionată înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară în vigoare. Un crescător particular din Agriş a fost amendat cu 600 lei.

În această perioadă medicii veterinari de liberă practică efectuează inspecţii în exploataţii de animale conform Programului Strategic pe anul 2013. Cu această ocazie DSVSA Satu Mare solicită proprietarilor de animale să acorde tot sprijinul în desfăşurarea acestei acţiuni.

Tot în această perioadă a fost demarată acţiunea Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, de informare a populaţiei din judeţ prin instruiri şi afişe, despre acţiunea “Cum se poate obţine lapte conform cu cerinţele Uniunii Europene  –  Recomandări pentru un lapte igienic“.

Acţiunea a fost demarată datorită faptului că începând cu data de 01.01.2014, va fi interzisă comercializarea sau livrarea către unităţile de colectare sau procesare a laptelui crud, materie primă, care nu respectă cerinţele Uniunii Europene. Din data de 27.06.2013, DSVSA a mai demarat şi acţiunea de vaccinare antirabică a vulpilor, prin aplicarea de momeli vaccinale în jurul vizuinilor de vulpi, de pe teritoriul judeţului Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 29 iunie 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.