Rezultatele controalelor inspectorilor DSVSA Satu Mare, în perioada 05-11 iulie

Inspectorii  Direcţiei  Sanitare  Veterinare  şi  pentru  Siguranţa  Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada  05.07.2013  –  11.07.2013, un număr de 70 de acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat patru avertismente.

646x404Deficienţele sancţionate au fost: întocmirea cu deficienţe a documentelor cu privire la gestionarea produselor medicinale veterinare, expuse la comercializare, neanunţarea medicului veterinar în urma sacrificării porcinelor, vânzarea fără acte sanitare veterinare a animalelor.

Au fost verificate: depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte.

În această perioadă, medicii veterinari de liberă practică efectuează inspecţii în exploataţii de animale conform Programului Strategic pe anul 2013. Cu această ocazie proprietarii de animale sunt solicitați să acorde tot sprijinul în desfăşurarea acestei acţiuni.

De asemenea, a fost demarată acţiunea Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene, de informare a populaţiei din judeţ prin instruiri şi afişe, despre “Cum se poate obţine lapte conform cu cerinţele Uniunii Europene  –  Recomandări pentru un lapte igienic “, Acţiunea a fost demarată  datorită faptului că începând cu data de 01.01.2014, va fi interzisă comercializarea sau livrarea către unităţile de colectare sau procesare a laptelui crud, materie primă, care nu respectă cerinţele Uniunii Europene.

Din data de 27.06.2013 a fost demarată şi acţiunea de vaccinare antirabică a vulpilor, prin aplicarea de momeli vaccinale în jurul vizuinilor de vulpi, de pe teritoriul judeţului Satu Mare.

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 12 iulie 2013. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.