Atenție absolvenți! Data absolvirii formei de învățământ este foarte importantă!

Potrivit AJOFM Satu Mare, absolvenții pot obține indemnizație de șomaj dacă în termen de 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă sau la un furnizor de servicii specializate, acreditat.

646x404Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţi: 

• se acordă la cerere, pe o perioadă de 6 luni

• este o sumă fixă

• se acordă lunar

• se acordă de la data: expirării perioadei de 60 de zile de la absolvire, în care nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă; sau a absolvirii şcolilor speciale pentru persoane cu handicap.

Data absolvirii este data de întâi a lunii următoare celei înscrise pe diplomă sau, după caz, pe certificatul de studii eliberat de către instituţia de învăţământ, dacă în cuprinsul acestora nu se specifică în mod expres o anumită dată de absolvire.

Indemnizatia poate fi solicitată în cel mult 12 luni de la data ab¬solvirii.  Se acordă o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ absolvită iar cuantumul acesteia reprezintă 50% din valoarea indicatoru¬lui social de referinţă în vigoare( 500 lei).

Alte servicii oferite absolventilor care se inscriu la agentiile de ocupare :

– informare şi consiliere profesională;

– mediere pentru identificarea unui loc de muncă;

– formare profesională gratuită.

Până la data prezentului comunicat, la A.J.O.F.M. Satu Mare s-au înregistrat 170 absolvenți, dintre care 141 provin din învățământul liceal și post-liceal, 24 din învățământul primar, gimnazial și profesional iar 5 persoane din învățământul universitar.  

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 23, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.