S-a stins din viaţă părintele protopop Alexandru Tincu

Am aflat consternaţi şi cu durere în suflet vestea că părintele protopop Alexandru Tincu a trecut la cele veşnice. Obştea credincioşilor sătmăreni a pierdut un slujitor devotat a lui Dumnezeu, apropiat de sufletele credincioşilor, promotor al bunei înţelegeri dintre cultele din judeţul Satu Mare.

poza Pr. TincuPărintele Alexandru Tincu s-a născut la 25 septembrie 1941, în comuna Odoreu. A absolvit Colegiul Naţional "Mihai Eminescu”, apoi Facultatea de Teologie din Sibiu, în anul 1963. A fost ales protopop al Sătmarului în 1977. În această calitate a participat la sfinţirea şi resfinţirea a numeroase biserici, la sfinţirea a şapte pietre de temelie pentru noile biserici din municipiul Satu Mare.

Părintele Alexandru Tincu a făcut parte din conducerea locală şi judeţeană din decembrie 1989, fiind consilier judeţean. De asemenea a fost vicepreşedintele Societăţii de Cruce Roşie – filiala Satu Mare şi membru în Comitetul Judeţean al Asociaţiei Cultul Eroilor. Părintele protopop Alexandru Tincu a desfăşurat şi o bogată activitate editorială. A publicat articole despre viaţa bisericească în cotidianele sătmărene. A publicat şase cărţi, ultima dintre acestea fiind lansată pe 4 aprilie 2013 la Biblioteca Judeţeană, "Sfânta taină a preoţiei”. Pentru cărţile sale de predici, Direcţia Judeţeană de Cultură Culte şi Patrimoniu Naţional i-a acordat Diploma pentru promovarea literaturii religioase. La Nord-Vest TV a fost moderator al emisiunii religioase "Glasul Bisericii”.

L-a slujit pe Dumnezeu aproape o jumătate de veac cu mult har, reuşind să fie întotdeauna aproape de sufletele credincioşilor prin tot ceea ce a făcut. A manifestat mult interes faţă de aspectele educative şi filantropice, participând activ la numeroase evenimente din viaţa credincioşilor. A fost un preot model.

Bunul Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească. Actualitatea Sătmăreană transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 30, 2013. Filed under Spiritualitate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.