Flashmob cultural dedicat Zilei Imnului Național, în opt orașe ale țării

Asociatia Alianta Nationala Pentru Restaurarea Monarhiei a organizat miercuri, 29 iulie in mai multe orase ale Romaniei un flashmob cultural dedicat Zilei Imnului National.

In cadrul acestui eveniment echipe de voluntari ai ANRM, cu drapele ale Regatului Romaniei si cu steaguri ale organizatiei, s-au aflat pe strazile mai multor localitati din tara si au distribuit flyere cu textul celor doua imnuri nationale: „Desteapta-te romane”, imnul de stat actual, care a insufletit masele in timpul revolutiei din 1848 si cu care s-a murit sub gloante in 1989, si „Traiasca Regele”, imnul de stat al Romaniei care a luptat pentru reintregire in 1913-1919, imnul de stat al Romaniei Mari si imnul care a insotit ostasii ce au luptat pentru apararea hotarelor tarii si pentru libertatea poporului roman pe fronturile celui de-al doilea razboi mondial.

Actiune-ANRM-Alba-Iulia-2013-23

Principalele manifestari s-au desfasurat astfel: La Bucuresti, la orele 18.30, voluntarii au pornit din Piata Sfantul Anton (Hanul lui Manuc), si au mers pe traseul strada Selari- strada Lipscani- strada Toma Caragiu- Pasajul Universitatii- Piata 21 Decembrie- bulevardul Nicolae Balcescu- bulevardul Magheru- Piata Romana- strada Mendeleev- strada Georges Clemenceau- Piata Revolutiei. Manifestarea s-a incheiat la statuia regelui Carol I.

La Cluj Napoca, manifestarea a inceput la orele 18 in Piata Avram Iancu si a continuat pe bulevardul Eroilor- Piata Unirii (Matei Corvin)- Parcul Central. 

La Timisoara actiunea s-a desfasurat intre orele 18.30 si 19.30 in Piata Operei.  

anrm1

La Galati evenimentul a avut loc cu incepere de la ora 18.30 in parcul din proximitatea Teatrului Dramatic „Fane Tardini”.

La Alba Iulia impartirea de flyere a inceput la orele 18.30 in Catedralei Reintregirii, urmata la orele 19.30 de o conferinta de presa la Hotel Cetate.

La Ploiesti s-a inceput la orele 12.00 cu o conferinta organizata la Biblioteca Judeteana „Nicolae Iorga” de catre ANRM- Filiala Prahova in cooperare cu Biblioteca si sustinuta de profesorul Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii, apoi, la iesirea de la conferinta, s-a desfasurat flashmobul cultural al ANRM.

La Drobeta Turnu Severin evenimentul a inceput la orele 18.00 si s-a desfasurat in zona de promenada Crisan si in zona Parcului Central.

La Bacau s-a inceput la orele 11.30 in fata Casei de Cultura. In acelasi judet, manifestari similare au avut loc la Buhusi si Onesti, precum si in comunele Itesti si Blagesti.

Sursa foto: ziarulunirea.com

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 30 iulie 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.