Procurorii spun că accidentul de autocar din Muntenegru a fost provocat de viteza excesivă

Excesul de viteză se află la originea accidentului autocarului românesc căzut în prăpastie, în Muntenegru, în iunie, anunţă procurorii muntenegrene, citaţi de ziarul Vijesti. 18 români au murit atunci şi 29 au fost răniţi. Un copil muntenegrean, care era pe pod, în momentul producerii accidentului, a fost acroşat de autocar, însă a scăpat cu răni uşoare.

accident_accident_muntenegru_61785300

Excesul de viteză se află la originea accidentului autocarului românesc căzut în prăpastie, în Muntenegru, în iunie, anunţă procurorii muntenegreni, citaţi de ziarul Vijesti. Şoferul autocarului "a rulat cu 80 km/h, dublul vitezei maxime autorizate" pe acel segment de drum, a declarat procurorul de caz, Vojislav Grujici, conform ziarului Vijesti, citat de AFP. Grujici nu a oferit alte detalii despre accidentul produs pe 23 iunie la Grlo, la aproximativ 40 de kilometri nord de Podgoriţa.

Reamintim că 18 români au murit într-un accident rutier produs, pe 23 iunie, în Muntenegru. Aceştia se aflau într-un autocar al cărui şofer a pierdut controlul autovehiculului, din motive necunoscute, şi a căzut într-o râpă. Pasagerii erau români, majoritatea persoane în vârstă, care făceau un circuit turistic Serbia-Croaţia-Muntenegru.

Primele concluzii, preliminare, ale anchetei derulate în Muntenegru aratau că autocarul cu români prăbuşit într-o râpă de 40 de metri mergea cu 80 de kilometri la oră într-o zonă în care limita era de 40 de kilometri la oră, potrivit cotidianului Vijesti.

accident_in_muntenegru_52063500_14758300

Informaţiile sunt dezvăluite de presa muntenegreană care citează surse din cadrul anchetei demarate de procurori şi se bazează pe datele înregistrate de tahograful autocarului. Tahograful conţine parametrii principali de circulaţie, inclusiv viteza, kilometri parcurşi într-un anumit interval, dar şi date pentru identificarea şoferului aflat la volan într-un anumit moment.

Mai mulţi turişti români aflaţi în autocar au declarat că şoferul mergea cu viteză excesivă în momentul accidentului. O altă teorie vehiculată inclusiv în presa din Muntenegru precizează că şoferul a fost orbit de soare la ieşirea dintr-un tunel. În momentul ieşirii din tunel, asfaltul era umed pentru că plouase, dar lumina soarelui era foarte puternică, existând probabilitatea ca şoferul să fi fost orbit câteva secunde.

Nu în ultimul rând, ambasadorul României în Muntenegru a declarat că autocarul ar fi încercat să ocolească un copil aflat pe marginea şoselei. Şoferul autocarului era angajat al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, la Serviciul de Logistică, şi era în timpul liber, la momentul producerii accidentului, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei.

raniti_muntenegru_86242800_63041000

Autocarul cu români aflaţi în vacanţă s-a prăbuşit duminică seară într-o râpă adâncă. 18 români şi-au pierdut viaţa, iar 29 au fost răniţi. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegru. Pasagerii erau români, majoritatea persoane în vârstă, care făceau un circuit turistic Serbia-Croaţia-Muntenegru.

Sursa: realitatea.net

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 4 august 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.