Numărul maxim de posturi din Ministerul Educaţiei şi unităţi subordonate a fost redus cu 233

Numărul maxim de posturi din Ministerul Educaţiei şi unităţi subordonate a fost micşorat cu 233, cea mai importantă reducere, cu 163 de posturi, fiind la unităţile finanţate integral de la bugetul de stat, potrivit unei hotărâri de guvern publicate marţi în Monitorul Oficial.

profesori1Hotărârea modifică HG nr. 185/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale, în sensul că numărul maxim de posturi pentru Ministerul Educaţiei Naţionale este acum de 548, faţă de 598, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor ministrului şi ministrului delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică.

Tot HG 185/2013 este modificată, prin actul normativ publicat marţi în MO, în privinţa numărului maxim de posturi pentru unităţile şi activităţile de învăţământ şi cercetare din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale finanţate integral de la bugetul de stat, acesta fiind redus la 7.262, de la 7.425.

De asemenea, numărul maxim de posturi pentru unităţile din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale finanţate din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat este acum de 4.478, faţă de 4.498.

Executivul a redus, prin aceeaşi hotărâre de guvern, numărul de posturi de la Autoritatea Naţională pentru Calificări – instituţie aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei -, de la 70, conform unui act normativ din 2011, la 56.

Sursa: mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 6, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.