Tabăra internațională de artă plastică de la Hodod se apropie de final

De o săptămână, din data de 3 august, în castelul Degenfeld din Hodod se desfășoară Tabăra Internațională de artă plastică sub îndrumarea și sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Fundației Degenfeld din Hodod și nu în ultimul rând a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Cei aproape 30 de artiști plastici care participă reprezintă patru județe: Satu Mare, Maramureș, Cluj și Mureș, dar sunt pictori și din Ungaria.

timthumb

Pentru prima dată în istoria taberelor de creație organizate de asociația sătmăreană, sunt prezenți și tinerii cursanți ai Școlii de Arte Satu Mare, premianții Consiliului Județean Satu Mare (Blidar Maria, Buze Corina, Marchiș Teodora și Varga Zsuzsanna), veselia lor tinerească aducând zâmbetul și pe fața creatorilor mai sobru. Deoarece și Școala de Artă Populară Tudor Jarda din Cluj Napoca este reprezentată în tabără de cursanții săi, atât conducerea școlii, cât și conducerea Consiliului Județean Cluj și-a exprimat dorința de a vizita tabăra în cursul zilei de vineri. 

Condițiile de cazare sunt bune, mâncarea este foarte bună, cheful de creație este la vârf, atmosfera este excelentă, totul pentru ca artiștii plastici prezenți să încheie o tabără reușită duminică, 11 august, de la ora 11.30 cu o expoziție din lucrările create la Hodod.

Ceea ce este inedit în viața taberelor de creație organizate de asociația sătmăreană, este prezența unui consilier artistic în persoana lui Mureșan Vasile, sculptor și pictor cunoscut din Târgu Mureș, muzeolog la Muzeul de Arte, expert în pictura bisericească, membru AAP și UAP Târgu Mureș. Este ajutat de colegul său, muzeologul și pictorul Pop Călin.

Pe străzile comunei Hodod poți fi zăriți atât pictori consacrați, cunoscuți la nivel național cât și proaspeții membri ai asociației, în curs de consacrare. Printre creatorii cunoscuți îi amintim pe Gergely Csaba, conducătorul taberei, Tillinger Ștefan și Keresztesi Monica, adjuncții, Szodoray Parádi Hajnalka, Cherecheș Alexandra, Podolyák Vilmos, Kóter Vasile din Satu Mare; Hétváry Ildikó, Rettegi Maria, Sofineti Corneliu din Baia Mare.

Mediatoarea vernisajului expoziției din 11 august, de la ora 11.30 va fi Varga Maria, referentul cultural al Școlii de Arte Satu Mare, iar momentele muzicale vor fi asigurate de tânăra și talentată interpretă Varga Zsuzsanna, la vioară.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 9, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.