Nu practicaţi scăldatul în zonele neamenajate!

Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa face un apel populaţiei să evite scăldatul în zonele neamenajate.

apaimbaiere-1339524615

Zonele naturale amenajate pentru îmbăiere, definite şi identificate prin legislaţia în vigoare, reprezintă întinderi de apă în care se practică îmbăierea sau înotul, precum şi porţiunea de teren învecinată acestora. Astfel, zonele de îmbăiere declarate la nivel naţional în momentul actual sunt cantonate numai pe litoralul românesc.

De asemenea, legislaţia specifică posibilitatea existenţei zonelor naturale pentru îmbăiere, utilizate conform tradiţiei şi în funcţie de condiţiile climatice existente local, de către un număr mai mare de 150 de persoane pe zi în timpul sezonului de îmbăiere. Aceste zone sunt identificate doar de către autoritatea de sănătate publică teritorială şi amenajate numai în condiţiile autorizării sanitare, prin parcurgerea procedurii de evaluare. Până în prezent, în spaţiul hidrografic Someş-Tisa nu au fost desemnate astfel de zone.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 10, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.