Blestemul fabricii care a fost cândva mândria ţării. Directorii mor unul după altul

Radu Țărmure, fostul director al fabricii Clujana, a fost găsit mort într-o mașină pe strada Alverna. Fondată în 1911, Clujana a fost cea mai mare fabrică de pielărie şi încălţăminte din ţară, cu peste 11.000 de angajaţi şi milioane de perechi de pantofi pentru piaţa românească şi export. După '89 a fost închisă cinci ani şi redeschisă în 2004. Acum are 360 de angajaţi şi încearcă să supravieţuiască. 

clujjana_31530500Trecătorii au sunat la 112 când au observat un șofer care zăcea inert în mașină. Inițial s-a crezut că este vorba despre un bărbat care se simțea rău, dar pompierii au constatat decesul.

După verificarea documentelor bărbatului s-a constatat că este vorba despre Radu Ţărmure, fostul director al fabricii Clujana, cercetat pentru delapidarea fondurilor din unitatea pe care o conducea, scrie stiridecluj.ro.

Decesul acestuia vine la scurt timp de la moartea altui director al fabricii Clujana, Dan Ungureanu, care a căzut de la etaj. Decesul a fost suspect, fiind suspiciuni că Ungureanu s-a aruncat de la etaj.

Clujana a fost înfiinţată în anul 1911, fiind, la origini, Fabrica de Piele "Fraţii Renner & Co", ale cărei produse erau recunoscute prin calitatea execuţiei. După primul război mondial, a devenit societate pe acţiuni, fiind naţionalizată de regimul comunist în anul 1948.

Clujana avea, în perioada comunistă, cel mai mare număr de angajaţi dintre fabricile din Cluj-Napoca – peste 11.000 – şi producea încălţăminte pentru piaţa internă şi pentru export. Era un adevărat combinat, nu doar o simplă fabrică, unde se făceau pantofi de la A la Z, cu secţii de tăbăcărie, unde se tăbăceau pieile aduse, secţii de cauciuc, unde se făceau tălpile şi cu ateliere de mase plastice, unde se făceau tocuri şi calapoade, scrie Mediafax.

Sursa: realitatea.net


 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 august 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.