Atacurile energetice: Ce e de făcut când ne simțim atacați energetic

Atacurile energetice precum izbucniri accidentale de furie, invidie sau răutate sunt, de regulă, rapide și trecătoare. În prima clipă putem să nu sesizăm nimic și să uităm îndată un incident neplăcut, aparent minor. Numai că acesta vă lăsa urme. 

acces111-panica-shutte

Pe aură (deci în biocâmpul nostru individual) vor apărea zgârieturi, porțiuni subțiate, fisuri sau chiar spărturi, care apoi lasă urme în suflet și ne afectează inevitabil viața normală de fiecare zi. Vezi și expresia "Mi-a stricat ziua".

Analiza psihoenergetică

Atunci când se instalează o perioadă dificilă, întunecată, ca un șir de pase proaste, este necesar să ne analizăm mai întâi starea psihică, să facem o autoanaliză psihoenergetică, punând și diagnosticul corect. Că sufletul este rănit, se poate constata dintr-o serie de simptome caracteristice, strâns legate între ele:

– Fleacurile ne irită și devenim agresivi și răi

Simțim adesea o neliniște fără cauze aparente, o deprimare, din senin ne vine să plângem și chiar lăcrimăm. Seara nu putem adormi. Ne chinuiește insomnia, iar când, într-un târziu, reușim să adormim, ne chinuiesc tot soiul de coșmaruri. În timpul zilei ne concentrăm foarte greu.

– Adesea ne lovește o oboseală inexplicabilă, ne cade totul din mână

Nu ne găsim locul, iar întâlnirile cu persoanele ce ne-au fost simpatice pâna acum, nu ne mai fac aceeași plăcere.

– În familie apar înstrăinarea, dezacordurile

Viața și-a pierdut sensul, ne simțim inutili, avem impresia că ar fi mai bine pentru ceilalți dacă am dispărea de pe fața pământului.

Dacă identificăm majoritatea acestor simptome, înseamnă că sufletul ne-a fost rănit de răutatea cuiva, că, fără să vrem și să știm, am nemulțumit pe cineva. Este posibil să fi îmbrâncit sau înghiontit, fără să vrem, pe cineva în mijloacele de transport și să nu ne fi cerut scuze; sau poate am răspuns răstit unei persoane care ne-a pus o întrebare banală și inofensivă, sau, cine știe, ne-am uitat mai altfel la cineva.

Cum ne readucem liniștea psihică

A doua cauză poate fi o ambianță energetică nefavorabilă. Nu este exclus ca cineva, cu care avem relații permanente, să aibă o atitudine ostilă față de noi. De pildă, este vorba despre cineva invidios, dar care nu obligatoriu ne vrea răul. Atitudinea ostilă vine din subconștientul persoanei.

Trebuie să știți că ne putem readuce liniștea sufletească și sănătatea! Aceasta depinde, în primul rând, de noi înșine. 

Cum trebuie să procedăm pentru a ne readuce liniștea? Odinioară, se citea în zori o rugăciune specială, apoi se descânta apa, care era turnată pentru spălat deasupra unui lighean și azvârlită apoi într-o apă curgătoare (râu). Se credea că astfel râul era spălat, iar apa curgătoare îndepărta degrabă toate necazurile.

Rugăciunea trebuia spusă în fața icoanei Mântuitorului, după care se descânta apa, iar după spălare cu apa descântată se mai rostea încă un descântec și când se arunca apa din lighean în râu. Totul trebuia rostit cu convingere și credință, căci se cerea ajutorul lui Iisus, Maicii Domnului și apostolilor.

Știința contra făcăturii

Tot înainte vreme, pe lângă rugăciuni și descântece se aplica un fel de autotratament psihoterapeut pentru vindecarea sufletului rănit. Făcătura și deochiul sunt atât de cunoscute ca atacuri ostile, încât doar pronunțând denumirea lor ne înspăimântăm și ne temem să nu fim ținta acestor atacuri energetice.

Știința contemporană a stabilit cu precizie că, în timpul emoțiilor negative puternice, îndeosebi a acceselor de furie, parametrii emisiei energetice a persoanei în cauză se modifică.

Experimentele efectuate în laboratoarele de specialitate din SUA și Rusia au confirmat că biocurenții acestei emisii influențate de stres, mânie etc. au efect atât asupra structurilor vii, cât și a celor aparținând nonbiologicului. În cadrul experimentelor s-au folosit între alte aparate, lasere cu cuarț, ecranate puternic. De obicei, laserele cu cristale de cuarț sunt foarte stabile, de când s-a acționat asupra lor cu biocurenți, dintr-o dată aparatele de masură au arătat schimbări majore, deși ecranele folosite erau foarte rezistente.

Omul este însă mult mai sensibil decât orice aparat de acest fel. De aceea, când cineva are o izbucnire de furie și gândește ceva nu tocmai plăcut despre noi, aceste gânduri vor influența puternic biocâmpul nostru propriu, de care depinde starea întregului organism. Ca urmare, pot apărea tulburări în funcționarea tuturor organelor și, mai mult, a celui care le coordonează pe toate – creierul. De aici vin toate necazurile și nenorocirile care se prăvălesc din senin asupra unora dintre noi.

Ce e de făcut când ne simțim atacați energetic

Prin urmare, când constatăm semnele despre care am amintit anterior, trebuie să ne mobilizăm și să înlăturăm efectele atacului energetic.

În primul rând trebuie să ne impunem un punct de vedere optimist, să ne autosugestionăm, repetând în permanență: "Știu cu siguranță că starea mea este trecătoare, dar se va îmbunătăți neapărat, voi depăși repede această perioadă nefastă! Totul o să treacă!". 

Formula aceasta miraculoasă o vom repeta zilnic, dimineața când ne trezim și seara, la culcare, de mai multe ori. Nu trebuie să ne chinuim să depistăm cine și când a putut săvârși acest atac împotriva noastră. Chiar dacă ne amintim vreun conflict, scandal sau incident neplăcut, care ar fi putut declanșa acest atac drept răspuns, trebuie să ne străduim să uităm totul.

Cum să ne captăm energia necesară funcționării organismului

Un alt moment important este acela de captare a energiei necesare menținerii nivelului normal de activitate în toate sistemele și organele. Organismul nostru primește energia de care avem nevoie nu numai din alimentație, dar și direct din mediu și, după părerea multor oameni de știință, chiar direct din Cosmos. În situația dificilă în care ne aflăm în urma atacului energetic, cantitatea de energie pe care o primim se poate dovedi insuficientă. 

De aceea, pentru a spori cantitatea de energie pe care o putem primi din mediu (din Cosmos), vom aplica următorul procedeu. Ne așezăm comod în fotoliu sau ne culcăm pe pat. Apoi ne imaginăm cum energia din exterior pătrunde în corpul nostru, se revarsă peste tot și pătrunde în fiecare organ, în fiecare celulă. 

Putem să vizualizăm acest flux de energie ca pe o ploaie aurie sau raze ale soarelui. Cu cât tabloul pe care-l alcătuim în închipuire este mai colorat, mai viu, mai strălucitor, cu atât vom fi mai eficienți în absorbirea energiei noastre. Exercițiul poate fi repetat zilnic, timp de 20-30 de minute.

Cum să prevenim un atac energetic

Un adevăr cunoscut de noi toți spune că este mult mai ușor sa preîntâmpini un necaz, decât să îl înlături după ce a venit. De aceea, este bine să ne străduim să nu provocăm celorlalți emoții negative, care se pot transforma în reacții negative, lovind în noi înșine. Nu este complicat. Trebuie să fim politicoși, raționali, prietenoși și atenți cu cei din jur. Un cuvânt bun și un zâmbet dezarmează un răuvoitor. Dacă am greșit, dacă suntem vinovați de ceva, trebuie să recunoaștem.

Odinioară, se spunea că un păcat ascuns sau o minciună rănesc sufletul. Când suntem în conflict cu cineva, ne certăm plini de răutate și venin, simțim ostilitatea celuilalt, să nu ne vedem în ochi. Raza vizuală este ca un laser, este cea mai puternică armă în agresiunea energetică.

Când venim acasă prost dispuși, plini de presimțiri sumbre, trebuie să facem deîndată un duș. Când apa se scurge pe corp, o privim și ne gândim că apa spală tot ce a fost greu și neplăcut peste zi, căci apa are proprietatea de a absorbi tot felul de informații, inclusiv cele negative, ducându-le apoi cu ea.

Dacă în casă la noi vine uneori sau deseori o persoană care ne este ostilă sau, pur și simplu, nu ne face plăcere să o vedem, după ce a plecat vom aprinde neapărat o lumânare. Există și un alt mijloc, la fel de vechi, pentru a îmbogăți starea energetică. Se taie două cepe în jumătăți și se pune câte o jumătate de ceapă în fiecare colț al camerei. Se lasă peste noapte. Dimineața se strâng bucățile de ceapă într-o pungă de hârtie și se îngroapă sau se ard. Sunt de ajutor și câteva crenguțe de pelin, sunătoare sau papură, care se pun la prag, lângă ușa de la intrare, schimbându-le periodic.

Și, ce este mai important, să ne impunem intotdeauna convingerea că vom fi sănătoși și fericiți!

Sursa: ezoterism.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 10, 2013. Filed under Mistere. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

15 Responses to Atacurile energetice: Ce e de făcut când ne simțim atacați energetic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.