Vara se prelungeşte şi în septembrie. Prognoza meteo pentru intervalul 26 august-8 septembrie

Temperaturile mai scăzute în următoarele două săptămâni. De la 28 de grade în prima zi până la 23 de grade, în medie, pe 29 august. Ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, temperaturile maxime se vor menţine relativ constante, la valori medii de 22-24 de grade. Temperaturile minime vor fi de 16-17 grade până pe 29 august, după care vor marca o scpădere, spre 11-12 grade, în medie, valori la care se vor menţine între 1 şi 8 septembrie. 

03AHWMJY

BANAT 

În primele zile regimul termic diurn va marca o scădere treptată, de la 28 de grade în prima zi până la 23 de grade, în medie, pe 29 august. Ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, temperaturile maxime se vor menţine relativ constante, la valori medii de 22…24 de grade. Temperaturile minime vor fi de 16…17 grade până pe 29 august, după care vor marca o scpădere, spre 11…12 grade, în medie, valori la care se vor menţine între 1 şi 8 septembrie.

Aversele, însoţite de descărcări electrice, se vor semnala pe arii extinse între 26 şi 30 august şi, din nou, pe 2 şi 3 septembrie. Cantităţi de apă mai importante se vor cumula în jurul datei de 28 august. În rest, doar izolat vor fi ploi slabe de scurtă durată.

CRIŞANA 

Maximele termice vor marca o scădere de la valori medii de 25…26 de grade în primele zile, până la 21…22 de grade între 29 şi 31 august. Pe 1 septembrie vremea se va încălzi uşor, iar apoi, până la sfârşitul perioadei de prognoză, regimul termic diurn se va menţine relativ constant la valori medii de 22…24 de grade. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 15 grade în intervalul 26 – 29 august, apoi vor scădea treptat, până la valori de 10…11 grade, în medie, pe 3 – 4 septembrie, după care se vor menţine constante până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala pe arii extinse între 26 şi 30 august şi, din nou, pe 2 şi 3 septembrie, dar pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ vor fi pe 28 şi 29 august. În rest, doar pe arii restrânse va ploua slab.

TRANSILVANIA 

În primele două zile regimul termic mediu diurn va fi caracterizat prin valori de aproximativ 26 de grade Celsius, după care mediile temperaturilor maxime vor avea o tendinţă de scădere treptată, până la 20 de grade pe 30 şi 31 august. Între 1 şi 8 septembrie valorile diurne vor fi de 20…22 de grade, caracterizând un regim termic uşor răcoros pentru prima decadă a lunii septembrie. Minimele termice vor scădea de la valori medii de 14 grade înregistrate între 26 şi 29 august, până la aproximativ 8 grade Celsius în intervalul 4-8 septembrie. 
Ploile vor fi prezente zilnic pe tot parcursul perioadei de prognoză, dar probabilitatea pentru averse mai importante cantitativ şi pe arii extinse va fi semnificativă între 26 şi 30 august şi, din nou, pe 2 şi 3 septembrie.

MARAMUREŞ 

În primele trei zile maximele diurne se vor situa în jurul unei valori medii de 25 de grade, dar pe 29 august se va produce o răcire, iar valorile termice vor scădea şi vor ajunge la medii de 20…22 de grade Celsius, după care se vor menţine constante până la sfârşitul intervalului de prognoză. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 14 grade până pe 30 august, apoi vor marca o scădere treptată, spre valori medii de 10 grade Celsius, după data de 3 august. Vor fi averse pe tot parcursul intervalului, dar pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ vor fi în zilele de 26, 28 şi 29 august.

MOLDOVA 

Maximele termice se vor menţine la valori medii de 22…24 de grade pe tot parcursul celor două săptămâni, cu cele mai mari valori în primele trei zile şi, din nou, pe 1 şi 2 septembrie. Valorile termice nocturne se vor menţine relativ staţionare în jurul unei medii de 15 grade Celsius până pe 29 august, apoi vor marca o scădere, spre 11 grade în intervalul 4-8 septembrie.

Averse şi descărcări electrice se vor semnala pe arii extinse între 26 şi 30 august şi, din nou, pe 2 şi 3 august. În rest, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

DOBROGEA 

Temperaturile maxime vor fi în scădere treptată, de la valori medii de 29 de grade Celsius în prima zi spre 24…25 de grade în intervalul 31 august – 8 septembrie, cu o uşoară tendinţă de creştere, cu 1…2 grade, pe 2 septembrie. Temperaturile minime vor scădea de la valori medii de 19 grade în intrevalul 26-29 august, până la aproximativ 15 grade între 4 şi 8 septembrie. Probabilitatea de ploaie va creşte între 27 şi 30 august, când sunt de așteptat și intervale cu averse mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse.

MUNTENIA 

În primele două zile media temperaturilor maxime va fi de aproximativ 32 de grade Celsius, caracterizând o vreme călduroasă, dar apoi valorile termice vor scădea, până la 25 de grade, valoare în jurul căreia se vor menţine între 31 august şi 8 septembrie. Minimele nocturne vor fi de 17…18 grade, în medie, până pe 29 august, apoi vor scădea treptat, situându-se la valori de 12…13 grade în intervalul 1-8 septembrie. 
Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va creşte pe 28 şi 29 august, când izolat se vor cumula cantităţi de apă mai importante şi, din nou, pe 3 septembrie. În rest doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

OLTENIA 

În primele două zile vremea va fi călduroasă, cu maxime diurne, în medie, de 31 de grade, dar apoi se va produce o răcire cu 5…6 grade. Prin urmare, după data de 29 august şi până la sfârşitul intervalului, mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul valorii de 24 de grade. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 17 grade în primele nopţi, pentru ca până la sfârşitul lunii august să scadă, în medie, cu 2 grade Celsius. 
Ploi pe arii mai extinse se vor semnala între 27 şi 29 august şi, din nou, pe 3 august, dar mai importante cantitativ şi pe arii ceva mai extinse vor fi pe 28 august. În rest, doar izolat şi trecător va ploua slab.

LA MUNTE 

Temperaturile diurne se vor situa, în primele două zile, în jurul unei medii de 18 grade, apoi vor scădea spre 13…14 grade Celsius pe 31 august, valoare la care se vor menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Temperaturile minime se vor situa în jurul unei valori medii de 10 grade în primele patru zile, apoi vor scădea spre 5…6 grade, după care se vor menţine la aceste valori în tot intervalul 31 august – 8 septembrie. 
Averse, însoţite de descărcări electrice, se vor semnala zilnic în decursul celor 2 săptămâni de prognoză, dar mai extinse ca arie şi mai abundente vor fi pe 26, 28 şi 29 august.

Sursa: realitatea.net

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 27, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.