Început de toamnă. Prognoza meteo pentru trei zile în toată ţara

Luni vremea va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor, exceptând sudul ţării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Vor fi ploi pe arii restrânse în general slabe, în Moldova şi în jumătatea de est a Transilvaniei, spre seară şi în Dobrogea. Ploile vor fi însoţite trecător şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-vestul şi centrul ţării precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în nordul extrem şi 30 de grade izolat în Lunca Dunării. 

Autumn-days

METEO BUCUREŞTI

În capitală, vreme frumoasă cu valori termice apropiate de cele normale pentru această dată: 13-14 grade dimineaţa şi 28 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab cel mult moderat.

METEO MUNTE 

La munte, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Carpaţii Orientali şi în masivele din jumătatea estică a Carpaţilor Meridionali, unde local va ploua slab şi vor fi posibile descărcări electrice. În a doua parte a nopţii cerul se va înnora treptat în nordul Carpaţilor Orientali şi în Carpaţii Occidentali, iar spre dimineaţă pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe. Temperatura aerului va fi în scădere: 8 grade pe Ceahlău Toaca, 12 grade la Semenic, 14 la Păltinis şi Sinaia.

METEO MARE 

La mare vremea va fi în general frumoasă şi caldă. Ziua cerul va fi variabil însă se va înnora noaptea şi pe alocuri vor cădea averse slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în cursul noptii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 şi 28 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 20 şi 23 de grade.

METEO REGIUNI 

Temperatură în scădere în regiunile de la vest de Carpaţi. Maximele sunt în jur de 19-20 de grade în nordvest în Baia Mare, Oradea, Cluj şi puţin mai mari în rest, 22-23 de grade cel mult la Timişoara, Deva şi Sibiu. Cerul va avea înnorări temporare şi sunt şanse ca în nordul şi estul Transilvaniei să plouă slab.

În sud, vreme în continuare frumoasă şi cu valori termice apropiate de normal. Vor fi 27 de grade la Drobeta Turnu Severin şi Râmnicu Vâlcea, 28 la Craiova şi 29-30 în Lunca Dunării la Alexandria şi Giurgiu.

Şi în Dobrogea vremea plăcută din punct de vedere termic continuă. Cerul va fi variabil şi la amiază vor fi 27 de grade la Tulcea si Constanta.

În Moldova, instabilitatea atmosferică se manifestă prin înnorări temporare şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice. Temperatura scade faţă de ieri, de la 17-18 grade în nordul regiunii la 24-25 de grade la Focşani şi Galaţi, în sud.

VREMEA PE 2 ZILE 

Marţi vor fi averse şi descărcări electrice în jumătatea de sud, iar valorile termice, chiar dacă mai scad puţin, rămân în apropierea normalelor acestei perioade. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16-17 grade în Maramureş şi Transilvania şi 27 de grade în Lunca Dunarii.

În Bucureşti, valorile termice, deşi mai scad puţin, rămân apropiate de cele normale pentru această dată. Dimineaţa, 13-14 grade. Maxima va fi de 25…26 de grade.

Miercuri vremea va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor, îndeosebi noaptea şi dimineaţa. În prima parte a zilei izolat va mai ploua slab în zona de munte, în centrul, estul şi extremitatea sudică a ţării. Vântul va avea intensificări în aproape toată ţara dar în special în partea de est şi pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în depresiunile transilvane la Miercurea Ciuc şi 27 de grade în Lunca Dunării la Giurgiu.

În capitală, tot vreme răcoroasă îndeosebi noaptea şi dimineaţa. Vor fi unele înnorări în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. 25 de grade maxima la amiază.

Sursa: realitatea.net

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 1, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *