Tragedie în Capitală: Un copil de 4 ani a fost omorât de câini în zona Parcul Tei

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi în Parcul Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.

646x404

Şase câini au fost ridicaţi de pe proprietatea unei firme, aflată în aproprierea Parcului Tei, unde un copil a fost găsit mort, unul dintre aceştia având urme de sânge, a declarat, luni, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Răzvan Băncescu a spus că cei şase câini ridicaţi de pe proprietatea unei firme din zona Parcului Tei vor rămâne în custodia ASPA până la finalizarea anchetei, urmând să se verifice dacă sunt înregistraţi. El a precizat că până săptămâna trecută nu figura niciun câine la adresa firmei, de pe strada Tuzla.

Coordonatorul de proiect de la ASPA a mai spus că, mai mult ca sigur, câinii ridicaţi vor fi eutanasiaţi. Băncescu a precizat că ASPA răspunde de domeniul public, dar de această dată au fost strânşi câini de pe o proprietatea privată pentru că este o anchetă în derulare.

Răzvan Băncescu a adăugat că, cel mai probabil, câinii au atacat în haită, pentru a apăra proprietatea. El a precizat însă că acei câini nu aveau ce să caute acolo, iar gardul care împrejmuia proprietatea nu trebuia să permită accesul altor persoane.

Potrivit acestuia, copilul de patru ani a fost găsit mort în apropierea unei anexe a proprietăţii, într-o zonă greu accesibilă. Băncescu a mai spus că Poliţia trebuie să spună cine se face vinovat de această tragedie. Răzvan Băncescu a mai spus că ASPA nu a mai avut până acum sesizări de pe strada unde a avut loc incidentul.

Cadavrul copilului a fost găsit într-o râpă de lângă lacul din Parcul Tei, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile: "Am fost solicitaţi de colegii de la Poliţie să intervenim cu un echipaj de prim ajutor pentru un copil. Din păcare, nu s-a mai putut face nimic", a spus Daniel Vasile.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti a precizat că trupul copilului "se afla într-o zonă greu accesibilă, plină de buruieni, într-o râpă din apropierea lacului, zonă în care, cel mai probabil, victima a ajuns după ce a mers pe marginea apei".

Primăria Sectorului 2 susţine că incidentul în urma căruia un copil muşcat de câini şi-a pierdut viaţa a avut loc pe un teren proprietate privată: "Referitor la tragicul accident în care şi-a pierdut viaţa un copil, fiind muşcat de un câine, Primăria Sectorului 2 precizează că acest incident a avut loc pe un teren proprietate privată", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit surselor citate, o femeie a sunat la numărul de urgenţă 112, în jurul orei 12.22, şi a anunţat că nu-şi mai găseşte unul dintre nepoţi. Femeia a spus că se afla în parc, împreună cu cei doi nepoţi ai săi, în vârstă de şase şi, respectiv, patru ani.

Conform declaraţiilor femeii, la un moment dat, cei doi copii s-au îndepărtat de ea şi au dispărut. În timp ce îşi căuta nepoţii, băieţelul de şase ani s-a întors cu o rană la picior şi a povestit că el şi fratele său au fost atacaţi de câini. Băiatul a spus că fratele lui a fost prins de câinii maidanezi. Femeia a anunţat Poliţia, copilul de patru ani fiind găsit mort, într-un tufiş.

Zona în care a fost găsit copilul este securizată, pentru ca anchetatorii să poată face cercetarea la faţa locului.

Sursa: mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 2, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *