La Şcoala de Vară a TDL de la Eforie Nord au participat 18 membri ai TDL Satu Mare

O echipă a Tineretului Democrat Liberal Satu Mare, alături de preşedintele   organizaţiei Adrian Cozma, a participat în perioada 29 august – 1 septembrie 2013, la Şcoala de Vară a TDL care s-a desfăşurat la Eforie Nord.      

1265486_1414218408790634_993637754_oCompusă din 18 tineri entuziaşti, echipa sătmăreană a participat la diferite cursuri de pregatire, în funcţie de pregătirea profesională şi disponibilitatea fiecăruia: administraţie publică, relaţia cu societatea civilă, instituţii europene, educaţie şi comunicare. Discuţiile cu liderii importanţi ai partidului şi noile abordări privind viitorul rol al PDL în politica naţională au transmis un mesaj de încredere şi optimism.

50.000 de locuri de muncă mai puţin față de anul trecut. Peste 60.000 de analfabeți. 500.000 de tineri sunt plecați pe perioade îndelungate în străinătate.

Acestea sunt cifrele care au ținut capul de afiș al Școlii de vară a Tineretului Democrat Liberal.

Președintele PDL Vasile Blaga a tras un semnal de alarmă în legatură cu situația șomajului în randul tinerilor și incapacitatea Guvernului Ponta de a lua măsuri coerente pentru reducerea acestui fenomen: “Au reuşit să avem cu 50.000 de locuri de muncă mai puţin decât anul trecut pe vremea asta. Au reuşit să ne facă vicecampioni europeni la inflaţie. Până acum o lună eram chiar campioni europeni la inflaţie. Au reuşit să aducă la putere cel mai corupt guvern din istoria Romaniei.

"Populația stabilă tânără a scăzut cu un sfert în ultimul deceniu, la 5,3 milioane romani cu vârsta între 15 și 34 de ani. Oficial, o jumătate de milion de tineri sunt plecați pe perioade îndelungate în străinătate. Motivația a 8 din 10 tineri plecati, ține de un salariu mai bun și de absența locurilor de muncă în țară. Un sondaj recent efectuat arata ca mai bine de jumatate din acesti tineri s-ar intoarce acasa daca ar exista locuri de munca in tara. 

Prim-vicepreședintele Cătalin Predoiu a vorbit tinerilor democrat liberali despre noua generație de politicieni, despre noul tip de politică și mai ales despre responsabilitatea pe care o au tinerii politicieni și soluțiile alternative pe care aceștia trebuie să le ofere românilor :” Vrem să vă propunem o lucrare. Să facem o nouă politică, într-o nouă Românie. În primul rând noua politică înseamnă soluţii. Lumea s-a săturat de vorbe, fie ele şi frumoase. Ce a făcut USL la ultimele alegeri, minţind un popor întreg cu cinism, a pus capac la toate. Suntem datori cu toţii, responsabili, să venim cu soluţii. E ceea ce face PDL de câteva luni bune.” 

În acest spirit Tineretul Democarat Liberal a lansat draftul Strategiei Naționale a TDL pentru Combaterea Șomajului în Rândul Tinerilor, ce propune mai multe soluții, atât  pentru stimularea celor care angajează tineri cât și  pentru tinerii antreprenori care doresc să își deschidă o afacere:

– scăderea impozitului pe profit/venit pentru firmele care angajează tineri, cu un procent cuprins între 25% şi 83%, pe o perioadă de un an;

– scutirea integrală de la plata impozitului pe profit/venit pentru companiile nou înființate de tineri sub 35 de ani pe o perioadă de un an;          

Strategia TDL va fi trimisă, la îndemnul Președintelui Vasile Blaga, către Guvernul Ponta, într-un format cât mai simplu astfel încât acesta să reușească să îl înțeleagă cât mai ușor și să pună în practică aceste măsuri urgent, pentru a stopa creșterea șomajului în rândul tinerilor, care a ajuns anul acesta la aproximativ 24 %.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 6, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.