7 conversaţii pe care trebuie să le ai înainte de a te căsători

Ai întâlnit persoana perfectă cu care crezi că vei forma o familie până la adânci bătrâneţi. Însă, înainte de a face pasul cel mare, ar trebui să-ţi pui nişte întrebări şi să ai câteva discuţii serioase cu cel/cea care urmează să-ţi devină soţ/soţie.
 

sfatulparintilor.ro-cerere-in-castatorie-cuplu-freedigitalphotos.net_1. Vreţi copii şi dacă da, cum îi veţi creşte?

Sună ciudat să te întrebi despre copii înainte de căsătorie, dar stabilind nişte direcţii de la cele mai simple (cine schimbă scutecele şi încălzeşte biberoanele) şi până la cele complicate (cine rămâne în concediu de creştere a copilului, unde veţi petrece vacanţa şi la ce şcoală va merge). Pot apărea diferenţe majore de opinie şi ar fi păcat să vă stricaţi relaţiile când copilul este mare. În plus, până veţi ajunge în faţa faptului împlinit, puteţi discuta, negocia şi veţi găsi o cale de mijloc.

2. Cum vă veţi petrece timpul liber?

Odată ce sunteţi căsătoriţi se va pune problema ieşirilor în oraş. Ieşiţi împreună, ieşiţi separat, fiecare cu prietenii lui (care nu sunt întotdeauna comuni). Cât de des aţi vrea ieşiri “solo” ? În ce locuri aţi vrea să vă petreceţi vacanţa? Cum vă veţi spune unul altuia că mai aveţi nevoie de puţin spaţiu singuri?

3. Ce aşteptări aveţi în ceea ce priveşte sexul?

Viaţa de cuplu poate deveni plictisitoare, după cum aşteptările unuia în ceea ce priveşte sexul pot fi foarte mari, iar ale celuilalt foarte mici. Este binevenită o discuţie de acest gen înainte de căsătorie pentru a trasa, în linii mari, aşteptările fiecăruia, de a descoperi noi capitole la care mai aveţi de lucrat sau de “îmbunătăţit”.
 
4. Cum vă veţi împărţi sarcinile domestice?

Decât să aplicaţi formula nefericită 50-50, mai bine găsiţi o cale de mijloc în sensul ca fiecare să facă ce-i place cel mai mult. Faceţi un tabel de treburi casnice cu care aţi fi de acord că le faceţi apoi îmbinaţi lista şi vedeţi ce iese. Cine va plăti facturile? Cine va duce copiii la şcoală? Cine va da cu mopul? Cine va duce gunoiul? Sunt întrebări care par banale, dar care vă vor scoate dintr-un mare impas înainte de căsătorie. Măcar veţi şti, în mare, la ce să vă aşteptaţi.

5. Cât de deschisă este comunicarea dintre voi?

Chiar puteţi vorbi “de toate” sau este doar ceva de ochii lumii, de faţadă? Vă puteţi spune în faţă şi bune şi rele fără să iasă “scântei”? Luaţi personal fiecare glumă/ironie/notă sarcastică a celuilalt? Ce puteţi face fiecare în parte pentru a păstra armonia în familie? Sunt întrebări care îţi pot deschide ochii şi să te convingă că merită să faci pasul cel mare… sau nu.

6. Ce te enervează la partener?

Sunt lucruri care te scot din sărite la partener? Îi spui? Încerci să îl schimbi? Sau te poţi obişnui cu ideea? Îţi place că te vizitează mama-soacră de două ori pe săptămână? Sau că mergeţi în vizită la socri o dată pe săptămână? De răspunsul la aceste întrebări sau la altele pe aceeaşi temă depinde viitorul vostru ca şi cuplu.
 
7. Cum sunt banii în familie?

Ultimul, dar nu cel din urmă este capitolul financiar. Este foarte important să discuţi cu viitorul partener de viaţă cum veţi avea bugetul de familie. Fiecare cu banii separat şi cu cheltuielile 50-50 sau veţi face buget comun, cu banii la un loc. Cât veţi avea fiecare “dreptul” să cheltuiţi pe “nevoi personale” în fiecare săptămână? etc.

Acestea au fost doar câteva capitole din următoarea viaţă de familie pe care le puteţi discuta înainte de a face pasul cel mare. În acest fel vă va fi mult mai uşor atunci când veţi întâmpina diverse situaţii pentru că ştiţi cu aproximaţie care este părerea celuilalt în ceea ce priveşte acea problemă.

Voi ce capitol aţi punctat înainte de căsătorie?

Sfatulparintilor.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 27, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.