Combustia umană spontană, cel mai mare mister pentru oamenii de ştiinţă

Combustia umană spontană reprezintă aprinderea sau fumegarea corpului în absenţa unor surse externe de ardere. În combustia spontană clasică, arderea corpului este mai completă decât ar putea fi obţinută chiar şi în interiorul unui crematoriu.

Spontaneous-human-combustionÎn ultimii 300 de ani s-au înregistrat peste 200 de cazuri. Prima relatare demnă de încredere pare să dateze din 1673, când francezul Jonas Dupont a publicat o colecţie de astfel de cazuri. El a fost motivat de cazul Nicole Millet, în care un bărbat a fost acuzat de uciderea soţiei sale, dar a fost declarat nevinovat, după ce judecătorii s-au lăsat convinşi că femeia a murit în urma unei combustii spontane. Cenuşa numitei Millet, o beţivă recunoscută din Paris, a fost găsită în patul ei de paie, împreună doar cu craniul şi câteva din oasele degetelor. Rogojina pe care a adormit victima era aproape intactă!

Pe 9 aprilie 1744, Grace Pett, o alcoolică de 60 ani, din Ipswich, Anglia, aCBIeq fost găsită de fiica ei pe podea “precum un buştean consumat de foc, fără vreo flacără aparentă”. Hainele din apropiere erau intacte. În dimineaţa zilei de 2 iulie 1951, văduva Mary Hardy Reeser, 67 ani, din St. Petersburg, Florida, a fost găsită în apartamentul ei, redusă doar la o grămadă de cenuşă, craniul şi piciorul stâng fiind intacte. În raportul poliţiei s-a înregistrat că văduva ar fi fumat, iar ţigara a provocat aprinderea cămăşii sale din materiale sintetice, deci uşor inflamabilă. Medicii legişti au observat însă că temperatura necesară pentru o asemenea ardere a corpului – peste 3000 grade Celsius – ar fi trebuit să provoace distrugeri grave apartamentului. În realitate, pagubele au fost minime: doar tavanul şi partea de sus a pereţilor erau acoperite cu funingine. Cazul a devenit unul de referinţă în cărţile pe tema combustiei umane spontane.

human-combustion-2Pe 18 mai 1957, Anna Martin, 68 ani, din Philadelphia, Pennsylvania, a fost găsită incinerată, rămânând doar papucii şi o porţiune din bust. Medicii legişti au estimat că temperatura a atins între 1700 şi 2000 grade Celsius. Cu toate acestea, câteva ziare aflate la mai puţin de un metru de victimă au rămas intacte. În 1944, Peter Jones a supravieţuit şi a povestit ulterior că nu a simţit niciun fel de căldură şi nici nu a observat vreo flacără. Nu a putut observa decât fum. În plus, nu a simţit niciun fel de durere.

Pe 5 decembrie 1966, cenuşa doctorului Irving Bentley, 92 ani, din Coudersport, Pennsylvania, a fost găsită în baie, doar o porţiune din picior fiind neatinsă. Vopseaua din apropiere nu a fost afectată.

Teorii despre combustia umană spontană

1. Alcoolismul – multe dintre victime erau alcoolice. Dar, experimentele au demonstrat, încă din secolul al XIX-lea, că, deşi îmbibată cu alcool, carnea nu arde la temperatură extrem de ridicată asociată cu fenomenul combustiei umane spontane.
2. Depuneri de grăsimi inflamabile în interiorul corpului – multe victime erau supraponderale. Dar, la fel de multe erau normale sau chiar slabe!
3. Acumularea de electricitate statică – nicio formă cunoscută de descărcare electrică nu poate face un corp să se dezintegreze în flăcări.
4. Acumularea unei combinaţii de substanţe chimice explozibile în sistemul digestiv, datorită unei alimentaţii greşite.
5. Câmpuri electrice existente în interiorul corpului ar fi în stare să producă un soi de “scurt-circuit”, astfel încât o reacţie atomică în lanţ ar putea genera o temperatură internă colosală.

Totuşi, nicio explicaţie satisfăcătoare nu a fost găsită până acum. Combustia umană spontană rămâne un mister pentru oamenii de ştiinţă. Elemente comune surprinzătoare: Toate cazurile semnalate s-au petrecut în interior – niciun caz nu a avut loc în aer liber! Victimele erau singure pentru perioade lungi de timp. Martorii aflaţi în apropiere (camere alăturate) nu au auzit niciodată niciun fel de sunete, precum strigăte de durere sau de ajutor.

Almeea.com

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 27, 2013. Filed under Mistere. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

One Response to Combustia umană spontană, cel mai mare mister pentru oamenii de ştiinţă

  1. https://biblia.resursecrestine.ro/apocalipsa/11 cei 2 martori ai apocalipsei sunt canalele secrete Ida si Pingala prin care trebuie sa treaca energia creatoare de la organele sexuale pana la creier’deci cine utilizeaza gresit sexualitatea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.