Premierul Victor Ponta doreşte dezvoltarea afacerilor din regiunea Mării Negre

Primul-ministru Victor Ponta a avut luni, 30 septembrie 2013, o întrevedere cu Maria Damanaki, Comisarul European pentru Afaceri Maritime și Pescuit. Premierul român a salutat angajamentul Comisiei Europene în ceea ce privește consolidarea cooperării în regiunea Mării Negre și promovarea unei abordări integrate a afacerilor maritime in aceasta regiune.

Victor-PontaTotodată, a reafirmat interesul şi a transmis susținerea României față de inițiativele recente ale Comisiei Europene în domeniul politicii maritime integrate, subliniind că implementarea Strategiei “Creşterea Albastră” la Marea Neagră este menită să contribuie la valorificarea potențialului de dezvoltare durabilă a regiunii.

Cei doi oficiali au discutat despre oportunitatea inițierii unor proiecte pragmatice de cooperare regională și au convenit că viitoarea Conferință dedicată Mării Negre, organizată în România de Comisia Europeană, cu sprijinul Guvernului, la începutul anului 2014, va reprezenta o oportunitate deosebită în acest sens.

Primul-ministru Victor Ponta a discutat cu comisarul european si direcţiile de urmat pentru cheltuirea, până la finele anului curent, a sumei de 40 de milioane de euro alocată României, inclusiv pentru proiecte din Delta Dunării.

În context, a reiterat solicitarea României ca la repartizarea alocărilor din viitorul Fond European pentru Pescuitși Afaceri Maritime țării noastre să îi revină o sumă comparabilă cu cea actuala, astfel încât să nu fie afectate oportunitățile de dezvoltare a comunităților pescărești.

Guvernul României, Biroul de presă

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 30, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.