Mesajul premierului Victor Ponta cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

Astăzi, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, transmit un gând bun părinților și bunicilor noștri, cărora le urez „La mulți ani!”. Doresc tuturor să aibă multă sănătate, o viață liniștită și să poată să ne transmită din bunătatea și înțelepciunea lor mult timp de acum înainte.

victor_pontaȘtiu foarte bine că, pentru unii dintre cei pe care îi sărbătorim astăzi, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice nu înseamnă decât o altă zi de suferință și de neajunsuri. Acest lucru este profund nedrept, iar una dintre preocupările mele și ale colegilor mei din Guvern este aceea de a îndrepta această situație. Pașii pe care i-am făcut până acum, în primul an de guvernare, în această direcție sunt o dovadă a credinței și a hotărârii de a îmbunătăți semnificativ condițiile de viață ale vârstnicilor, fie că vorbim de restituirea sumelor reţinute ilegal din pensie, de redeschiderea unor spitale, de o grijă mai mare pentru plata la timp a medicamentelor sau de indexarea, pentru prima dată după mult timp, a pensiei cu rata inflaţiei.

Sunt conștient de faptul că anii de greutăți pe care părinții și bunicii noştri i-au traversat nu pot fi anulați peste noapte. Acest lucru nu trebuie să ne descurajeze, ci să ne motiveze și mai mult. A fi alături de persoanele vârstnice și a le arăta respectul nostru este o datorie morală pentru noi, ca cetăţeni și ca societate. 

Victor Ponta

Prim-ministru al Guvernului României

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 1, 2013. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.