Formularele pentru acordarea ajutorului de încălzire se pot procura de la sediul SPAS Satu Mare începând de luni

În cadrul conferinței de presă susținute în cursul zilei de joi, 10 octombrie 2013 de către Primarul Municipiului Satu Mare, Dr. Coica Costel Dorel și directorul executiv al Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, Doina Văsuț, au fost prezentate principalele modificări legislative în ceea ce privește acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2013-2014.

ajutorincalzireIntroducerea formularului unic de cerere și declarație pe propria răspundere, formular ce urmează a fi utilizat în vederea solicitării de către beneficiari a trei categorii de prestații sociale:

Ajutor pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, lemne, cărbuni și combustibili petroliferi și energie electrică, acordat conform O.U.G. nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare;

Ajutor social, acordat în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

Alocație pentru susținerea familiei, acordată în conformitate cu prevederile Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, cu modificările și completările ulterioare;

Formularele de cereri și declarații pe propria răspundere vor putea fi ridicate de la sediul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare începand de luni, 14 octombrie, orele 8.00. Acestea vor fi personalizate cu antetul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare pentru a nu putea fi comercializate.

Formularele se distribuie gratuit doar titularului ajutorului pentru încălzirea locuinței sau unui membru de familie, nefiind posibilă ridicarea mai multor exemplare de formulare de către aceeași persoană. În prima etapă vor fi tipărite 1000 de formulare, iar pe măsura epuizării stocului urmând să fie suplimentat numărul tipizatelor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 11, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.