200 mii euro pentru hoțul USL, 100 mii euro pentru IMM-uri

Dacă nu a reușit să sifoneze ajutoarele de minimis, USL le înjumătățește pentru întreprinderile mici și mijlocii. USL a înregistrat un eșec răsunător în prima sesiune a schemei de minimis organizată la finele lunii august a acestui an. Atunci procesul s-a închis la numai 5 minute de la lansare! Beneficiarul principal: pușculița de partid a USL.

euro-ghimpele1Revolta întreprinderilor mici și mijlocii a blocat alocarea banilor. Ulterior, autoritățile au decis anularea acelei sesiuni și organizarea alteia noi. Astfel, Ministerul Economiei a lansat pe 27 septembrie, în dezbatere publică, un „proiect de hotărâre pentru modificarea HG nr. 274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investițiile realizate de IMM”. Însă surpriza abia acum apare. Schema de minimis privind finanțarea nerambursabilă acordată IMM-urilor va fi schimbată. Iată principalele modificări care înjumătățesc beneficiile pentru cei meniți să creeze locuri de muncă azi în România:

·        schema de minimis urmează să treacă din administrarea MFP în cea a AIPPIMM – deci implementarea programului va fi făcută de AIPPIMM;

·        valoarea maximă a ajutorului de minimis urmează să fie redusă de la 200.000 euro la 100.000 euro, care vor fi acordați pe o perioadă de doi ani fiscali și nu trei, așa cum este stabilit în legislația în vigoare;

·        valoarea ajutorului de minimis va fi de 90%, și nu 100%, așa cum era stabilit până acum – asta înseamnă că beneficiarii vor trebui sa vină cu bani de acasă, adică cu o contribuție proprie de 10%.

 
Andreea PAUL


Prim-vicepresedinta PDL, 
Deputat de Tara Oasului, Satu Mare
Lector univ. dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale, ASE

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 22, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.