Un comitet din cadrul BNR va prezenta Guvernului propuneri pentru trecerea la moneda euro

Comitetul de trecere la moneda euro din cadrul Băncii Naţionale a României urmează să prezinte în această lună Consiliului de Administraţie al BNR şi Guvernului un material cu propuneri privind ţinta de adoptare a monedei europene, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, potrivit Mediafax.

europe_money_33468500Întrebat care este orizontul ţintă pe care şi-l asumă instituţiile abilitate, printre care şi banca centrală, pentru adoptarea monedei euro, şeful BNR a spus că nu a fost stabilit încă niciun termen.

„Aşa cum s-a anunţat înainte de alegeri, noul guvern, undeva în prima parte a acestui an, va stabili o ţintă pentru adoptarea euro. Nu am discutat încă în detaliu acest lucru”, a spus Isărescu într-o conferinţă de presă.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/un-comitet-din-cadrul-bnr-va-prezenta-guvernului-propuneri-pentru-trecerea-la-moneda-euro_1108264.html#ixzz2KDIBfViP

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 7 februarie 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.