Consilierii UDMR nu acceptă calitatea defectuoasă a lucrărilor la drumul de ocolire DN 19A-DJ194

Se pare că promisiunile electorale şi sloganurile de genul „nu se vor accepta lucrări de mântuială” au fost uitate de conducerea Municipiului Satu Mare, cel puţin aşa se vede în realitate: există probleme grave de execuţie la drumul de ocolire DN 19A-DJ194, inaugurat cu mare fast săptămâna trecută.

O investiţie importantă pentru oraş, iniţiată, bugetată, contractată de conducerea UDMR înregistrează aceste probleme de execuţie în ciuda faptului că în bugetul proiectului s-a prevăzut o sumă consistentă, 29.500 de lei pentru a asigura serviciile de diriginţie de şantier şi asistenţă tehnică.  Practic, această sumă a fost destinată pentru a garanta respectarea cerinţelor tehnice din proiect de către un specialist extern.

Cum se şi vede din documentul ataşat, din imaginile de la faţa locului, executivul a preluat şi a recepţionat un drum care deja se confruntă cu numeroase probleme tehnice:
– Nerespectarea aliniamentului: deşi a fost proiectat cu porţiuni lungi de linie dreaptă, firma executantă nu a păstrat aliniamentul drumului, s-a realizat un drum şerpuit cu denivelări.  

– Denivelări accentuate:  există abateri grave de la liniaritate atât în plan orizontal cât şi pe vertical. 

 – La nici 3 zile după deschiderea tronsonului, deja există semne clare de deficienţe calitative, vizualizate în documentul ataşat, deficienţe  ce pot cauza pericol în exploatare.

Grupul de consilieri locali al UDMR Satu Mare nu poate să accepte batjocura făcută din banii publici a actualei conduceri, care a ruinat un proiect deosebit de important a Sătmarului prin neatenţie şi mai ales prin nepricepere.

În spiritul promisiunii mult rostite de către domnul Primar Dr. Dorel Coica, „nu se vor face lucrări de mântuială”, consilierii locali UDMR cer investigarea cauzelor şi a persoanelor răspunzătoare pentru problemele de execuţie şi oprirea tuturor plăţilor legate de această investiţie către executantul lucrării.

drum_ocolire2

drum_ocolire3

drum_ocolire6

ocolire1

ocolire2

ocolire4

Grupul de consilieri locali

UDMR Satu Mare

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 6, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *