Semnificaţiile modificărilor aduse mişeleşte Codului Penal de către USL

Un pas înapoi pentru România, o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept, un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României.

securedownloadPractic, din momentul intrării în vigoare a acestor modificări, miniştrii, parlamentarii, preşedinţii de Consilii Judeţene, primarii, consilierii judeţeni şi locali – pe scurt, oamenii aflaţi la putere – vor deveni, contrar Constituţiei, mai presus de lege, mai precis, legea anticorupţie! Acest fapt este extrem de grav, având în vedere că majoritatea demnitarilor au deja probleme cu Justiţia.

Aşadar, scopul vădit al acestei golănii legislative este anihilarea instituţiilor anticorupţie din România, în special Agenţiei Naţionale de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie, iar prin aceasta, a statului de drept însuşi. Mutilarea legii – fără avizul obligatoriu al Consiliului Superior al Magistraturii – în favoarea unei categorii privilegiate, alcătuită aproape exclusiv din oamenii Puterii, creează un precedent periculos la adresa democraţiei în ţara noastră.

La aproape un sfert de veac de la căderea totalitarismului în România, şi la un an şi jumătate de la lovitura de stat din 2012, neocomuniştii recidivează, prin faptul că sunt, iată, pe cale să reinstaureze un astfel de regim, pe care îl credeam azvârlit pe vecie în lada de gunoi a istoriei.

Se naşte pericolul real şi iminent al ieşirii din UE şi NATO a ţării, ca urmare a faptului că s-au călcat în picioare toate tratatele semnate de România cu aceşti parteneri externi.

Secretar regional 
Preşedinte PMP  Satu Mare Dr Laura BOTA

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on decembrie 11, 2013. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.