Bal mascat cu caracter ecologic și umanitar, organizat de APM Satu Mare și Clubul Rotary

Pentru a marca trecerea de la sezonul de iarnă la cel de primăvară și pentru a aduce zâmbete pe chipurile copiilor de la Casa de tip familial ”Ștefania” din localitatea Oar, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare împreună cu Clubul Rotary a organizat într-o atmosferă medievală, în data de 28 februarie 2014, începând cu ora 17.00 la Castelul ”Karolyi” din Carei un bal mascat cu caracter ecologic și caritabil.

2_56[1]Evenimentul a fost deschis de Elisabeta Bekessy, director executiv al APM Satu Mare care a a urat bun venit tuturor celor prezenți și a precizat contextul în care s-a organizat evenimentul și anume obligativitatea asigurării din anul 2015, de către autoritățile publice locale, a colectării selective pe tipuri de deșeuri: hârtie, plastic, sticlă și metal, ca urmare valorificarea acestora se poate realiza și prin crearea de diverse obiecte, vestimentații din aceste materiale, lucruri care pot încânta privirea cetățenilor.

Caracterul caritabil a fost menționat de Szatmári Lajos, președintele Clubului Rotary, care a fost plăcut surprins de ecoul acestui eveniment.

DSCF7120Ramona Antonescu, șef Serviciu Monitorizare de la Instituția Prefectului – Județul Satu Mare a transmis mesajul prefectului și a mulțumit organizatorilor pentru faptul că inițiativa Instituției Prefectului de a lua fiecare instituție publică deconcentrată sub aripa ei câte o casă de tip familial și de a  aduce o rază de speranță pentru copiii instituționalizați, a fost materializată într-un mod inedit de către APM Satu Mare. 

Prezentarea costumelor paticipante la paradă a fost realizată în mod inedit de către ”voluntarul” Ovidiu Mateoc de la Radio Transilvania care a moderat desfășurarea acestui eveniment ecologic și caritabil.

DSCF7127Parada costumelor realizate din materiale reciclabile pe acordurile muzicale transmise de formația de muzică veche „Carmina Renascentia” din Carei, a încântat privirile tuturor celor prezenți, dar mai ales a copiilor de la Casa de tip familial ”Ștefania” care au observat numeroase personaje de poveste: Clopoțica, Peter Pan, prinți, prințese, ciclopi, indieni, mușchetari. Ținutele realizate din diverse materiale reciclabile (hârtie, plastic, deșeuri testile), au fost confecționate de liceenii din Satu Mare și Carei de la: Colegiul Național "Mihai Eminescu" Satu Mare, Colegiul Național "Ioan Slavici" Satu Mare, Colegiul Național "Kolcsey Ferenc" Satu Mare, Liceul Tehnologic "Simion Bărnuțiu" Carei, Liceul Teoretic German "Johann Ettinger" Satu Mare, Liceul de Arte "Aurel Popp" Satu Mare, Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu " Carei, Liceul Reformat Satu Mare, Liceul tehnologic Romano-Catolic "Ham Janos" Satu Mare, Liceul Romnao-Catolic "Josephus Calasantius" Carei, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară "George Emil Palade" Satu Mare, Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații ‚”Ion I. C. Brătianu” Satu Mare, Liceul Teoretic Carei, Colegiul Tehnic "Elisa Zamfirescu" Satu Mare, Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș” Satu Mare.

DSCF7142Juriul format din Elisabeta Bekessy – director executiv APM Satu Mare, Szatmári Lajos – președinte Club Rotary și Sorina Tulan – membră a Clubului Rotary, au avut o sarcină greu de îndeplinit având în vedere ingeniozitatatea cu care au fost realizate costumele, dar în final după revederea tuturor costumelor au înmânat trofeele căștigătorilor: broscuța și puiuțul realizat de elevii de la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei, ciclopilor de la Liceul de Artă ”Aurel Popp” Satu Mare și prințesei Eco și Prințului Eco de la Colegiul Național ”Ioan Slavici” Satu Mare. De menționat este faptul că toate costumele prezentate vor putea fi văzute într-o expoziție toată luna martie în holul Complexului de educație ecologică ”Casa Verde”.

DSCF7155În urma aprecierii costumelor realizate și înmânarea diplomelor de participare tuturor liceelor care au răspuns afirmativ la solicitarea organizatorilor, Szatmári Lajos a predat într-un cadru festiv surpriza pregătită pentru copiii de la Casa ”Ștefania”, și anume o combină frigorifică care a fost achiziționată prin licitarea costumelor realizate de către liceeni. Totodată ca un bonus pentru toți participanții, Clubul Rotary va asigura contravaloarea excursiei la Salina Turda din data de 15 aorilie 2014, la care vor participa toți liceeni care au pregătit costume din materiale reciclabile alături de copii de la Casa de tip familial ”Ștefania” din Oar.

DSCF7160Evenimentul a fost încheiat cu cuvintele de mulțumire venite din partea Adrianei Borzaș, responsabila Casei de tip familial ”Ștefania” din Oar, care a ținut să mulțumească organizatorilor și tuturor participanților la eveniment prin dăruirea de mărțișoare realizate de copiii instituționalizați.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 3, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *