Sistemul de bruiaj al telefoanelor mobile în închisori, implementat din 2015

Sistemul de bruiaj al telefoanelor mobile în închisori va fi implentat din 2015, iar anul acesta reprezentanţii Administraţiei Penitenciarelor (ANP) ar urma să aleagă aparatura şi serviciile, a anunţat directorul ANP, Claudiu Bejan.

cell-phone-jail-breaking-petition.siDirectorul ANP, comisarul şef Claudiu Bejan a spus, în cadrul şedinţei de bilanţ pentru anul 2013, că, cel mai probabil, sistemul de bruiere a telefoanelor mobile ar putea fi achizioţionat şi pus în funcţiune la începutul anului 2015.

"Acum suntem în faza de finalizare a fişei tehnice pentru achiziţionarea serviciilor de consultanţă şi sperăm ca până la sfârşitul anului să avem o propunere clară de servicii şi de aparatură care să conducă la eradicarea fenomenului introducerii telefoanelor mobile în mediul penitenciar", a spus Claudiu Bejan.

Bejan a explicat că, în aceste condiţii, ANP ar putea fi în măsură să achiziţioneze sistemul la începutul lui 2015. "Trebuie să ştim ce cumpărăm, pentru că, până acum, în România, nu s-a mai achiziţionat aşa şi trebuie să alegem foarte bine", a mai afirmat directorul ANP.

Acesta a spus că, odată cu introducerea sistemului de bruiaj al semnalului GSM, se va limita atât numărul de celulare din închisori, cât şi numărul actelor de corupţie comise de angajaţii ANP. "Sper ca prin implementarea legii destinate blocării şi întreruperii semnalului de telefonie mobilă în închisori, să reducem aproape de zero acest fenomen", a declarat comisarul şef Bejan.

La jumătatea lunii octombrie a anului trecut, Guvernul a adoptat un proiect de lege propus de Ministerul Justiţiei pentru combaterea "ameninţărilor la adresa ordinii şi siguranţei publice generate de folosirea neautorizată în penitenciare de către deţinuţi a dispozitivelor de comunicare la distanţă".

Mediafax.ro

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 6, 2014. Filed under Național. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.